Test av chablis 2013

Den beste chablisen

Her er de beste chablisene under 200 kroner.

TØRRE OG STRAMME: Chablis er glimrende matviner og passer til til fisk og skalldyr tilberedt på enkelt vis.
TØRRE OG STRAMME: Chablis er glimrende matviner og passer til til fisk og skalldyr tilberedt på enkelt vis. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Sist oppdatert

Selv om været er litt av og på om dagene nå, må vi vel få lov å si at vi er inne i hvitvinsesongen. Noe av det som er best å drikke på denne tiden av året, er sancerre eller tysk riesling. Og vi må ikke glemme chablis. Hvis du vil lære litt mer om denne ikoniske vinen, har vi laget en artikkel om hva som er spesielt med chablis.

15 viner

Men ikke nok med det, vi ville også finne ut hva som er den beste chablisen under 200 kroner på det norske markedet. Vi tok utgangspunkt i basissortimentet til polet i prisområdet 150-200 kroner, da det er her tyngdepunktet ligger. Der fant vi 15 viner, og vi har testet alle. Den dyreste av dem koster 180 kroner, så prisområdet er egentlig 150-180 kroner. Anmeldelser av de fem beste vinene finner du nederst på denne siden, men først tar vi med listen over de vinene som ikke nådde opp:

Brocard Chablis Pierre de Prehy 2011 - 85p

Laroche Chablis St Martin - 85p

J. Moreau Chablis 2012 - 84p

Louis Moreau Chablis 2011 - 84p

Laroche Chablis 2012 - 84p

Dampt Chablis 2012 - 84p

Laroche Petit Chablis 2012 - 83p

Louis Max Chablis 2012 - 82p

Paulière Petit Chablis 2012 - 81p

Davenne Petit Chablis 2012 - 80p

Chablis og mat

Så lenge du styrer unna asiatisk og annen sterk krydret mat, er chablis en god allrounder til det aller meste av sjømat, og desto enklere, desto bedre. Her er noen gode oppskrifter:

Østers naturell

Ovnsbakt sjøkreps

Raske blåskjell

Denne saken ble første gang publisert 28/06 2013, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også