Test av Bialetti

Bialetti

Dette er klassikeren og er nok mange nordmenns første møte med espressokaffe.

Bialetti: Trykket dannes av det kokende vannet. Sett den i glørne, så har du kaffe på noen minutter.

Bialetti: Trykket dannes av det kokende vannet. Sett den i glørne, så har du kaffe på noen minutter. Foto: Foto: Øivind Lie

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Håndterlig og enkel å bruke

- Strengt tatt lager den ikke espresso

Det vil si, strengt tatt lager den mokkakaffe, altså sterk kaffe, forklarer Tim oss.

Trykket dannes når vannet koker, og det presses igjennom kaffen og opp i det øverste kammeret.

Putt den i lomma

Fordelen med en mokkakanne er at vannvarmeren er integrert i kanna. det gjør denne til den overlegent mest håndterlige kaffebryggeren. Vi brukte den minste, som lager to små kopper, og den kan du putte i lomma.

Smak

Det er vaskelig å gjøre feil, lite styr og du kan velge all slags kaffe, gjerne lysere typer. Det gjør at det er enkelt å lage førsteklasses kaffe. Også her er det en fordel med nykvernet kaffe, men det er ikke kritisk.

Bialetti mokkakanne får du kjøpt her

Få deler: Bialettikannen består av få deler, det gjør den enkel å bruke.

Få deler: Bialettikannen består av få deler, det gjør den enkel å bruke. Foto: Foto: Øivind Lie

Spesifikasjoner

Produsent Bialetti
Pris 200

Konklusjon

De gamle er eldst. Den er enkel å bruke og du kan putte den i lomma. Til tross for at du ikke lager espresso men mokkakaffe blir kaffen god. - Denne ville jeg tatt med meg på tur, var Tims kommentar.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning