Denne saken ble først publisert sommeren 2014, men er nå oppdatert med ny og relevant informasjon per juli 2016.

De to høyeste hotellene i Oslo, Radisson-hotellene Scandinavia og Plaza, har begge barer på toppen, men de er innendørs.

Hvis du skal ha utendørs servering i høyden, må du gå andre steder.

Vi ville gjerne finne de fem råeste takbarene i Oslo, og etter å ha googlet litt og forhørt oss rundt omkring, kom vi frem til at følgende fem måtte besøkes:

Eight på Grand Hotel

Stratos i Folketeaterbygningen

BAR Vulkan

Thief Roof på The Thief

Q Lounge Takterasse & Bar på Grims Grenka

Vi har ikke spist eller drukket på disse barene, men besøkte alle for å danne oss et inntrykk av hva de kunne by på av utsikt, design, møbler, og utvalg av mat og drikke.

Alle barene byr på flott utsikt, mens design og møbler varierer fra det enkle og rustikke til det virkelige lekre og komfortable.

Har du andre favoritter? Kanskje i andre byer? Del dem med oss i kommentarfeltet under artikkelen!

Disse hotellene må du bo på før du dør

Best på cocktails og drinker

De fem barene har et ganske ulikt tilbud av mat og drikke. Det som er felles for alle fem, er at det finnes et rikelig tilbud av drinker og cocktails.

Ellers er det svært forskjellig hva de kan tilby av vin og øl.

Det pågår en ølrevolusjon for tiden, men den ser ikke ut til å ha nådd mer enn én av disse barene. Og vintilbudet enkelte steder er svært tynt. Utvalget av vin og øl var, med et par hederlige unntak, det som skuffet oss aller mest da vi tok runden innom de fem barene.

Se vår store test av pale ale og IPA

Hva du finner av mat, er også svært forskjellig. To av barene serverer ikke mat i det hele tatt, mens andre igjen kan by på full middag.

For nærmere omtale av de fem barene, kan du klikke deg gjennom bildekarusellen øverst, eller gå til listen nedenfor.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!