Ch. Campuget Tradition

Rødt til rødt kjøtt

Denne rødvinen holder høy kvalitet i forhold til prisen, og den er glimrende til høstens store og gode kjøttmiddager.

VINTIPS: Chateau de Campuget

VINTIPS: Chateau de Campuget Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Vinen kommer fra dette området: Ch. Campuget

Ukens vinanbefaling kommer fra Costière de Nimes i Sør-Frankrike, og er i pollisten ført opp under Rhône Sør. Vi har med en av de beste produsentene i Nime-området å gjøre, nemlig Château de Campuget. Vinen er laget hovedsakelig på grenache og syrah med mindre mengder mourvèdre, carignan og cinsault, altså en typisk sør-fransk druemiks.

Ch. Campuget Tradition 2006, vnr 7347, kr 120, 84 poeng.

Dyp rødfiolett på farve. Fruktig duft av både røde og mørke bær med innslag av urter og krydder. God fylde med pen frukt, god syre og tydelige, men fine tanniner. Ganske lang ettersmak.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også et opphold på et par år i kjelleren. I matveien er det rødt kjøtt som står på menyen, og vinen passer godt til både okse, lam og vilt, også i form av gryteretter.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Biff med bacon, kremet spinat og stekte tomater

Elgkarbonader med tyttebærrømme, ovnsstekte poteter og grønnsaker

Afrikansk lammegryte

Flere tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Rødvin til bacalao

Billig og økologisk rødvin

God chablis til moderat pris

Glimrende valpolicella til fisk, pizza og pasta

Rimelig, frisk og slank hvitvin

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag