Oppskrift på gin and tonic

Hemmeligheten bak en perfekt gin and tonic

Gin og tonic blir sjelden laget riktig.

Publisert Oppdatert

Gin and tonic er en enkel drikk, men ikke la deg lure: Den blir sjelden laget riktig.

Drinken stammer fra Det britiske imperiums dager i India. En av de største plagene var malaria. Den farlige sykdommen ble spredt av mygg. Britene visste at myggen ikke likte kinin. Og hvordan fikk de i seg det stoffet?

Del

I tonic finnes stoffet kinin. Problemet var at verken britene eller inderne var glade i tonic. Så hva gjør vi da?

Blander i gin. Opprinnelig er det altså ikke gin som blandes ut, men tonic. Motsatt vei av nær sagt alle andre verdens drinker. (Men nå kjører de på feil side av veien også).

Moderne tonic inneholder ikke nok kinin til at det har en effekt på insekter, men den ser stadig ut til å ha en effekt på mennesker.

Skikkelig tonic

Det viktigste å vite om en Gin and Tonic er du må ha skikkelig tonic. Altfor ofte vil en bar servere gin (alt vel så langt) og tonic fra en dispenserpistol. Dette sukkervannet minner veldig sjelden om skikkelig tonic.

Det beste er (helt opplagt) å satse på ordentlig tonic. Det finnes mange merker, men sjefen og den mest tilgjengelige er Schweppes.

Et godt tips er å holde seg til glassflasker. Plastflasker vil over tid alltid lekke ørlite grann kullsyre.

Fabrikantene passer derfor på ha i litt mer enn det som egentlig trengs. De gjetter seg fram til når noen faktisk åpner flasken og justerer kullsyreinnholdet deretter.

De vet selvsagt ikke når du og jeg plutselig finner på å åpne den. Derfor er sannsynligheten stor for at du enten får en flaske med for mye (fersk fra fabrikken) eller for lite, fordi flasken har stått for lenge i butikken og lekket.

Blandingsforhold

Når det kommer til blandingsforhold er det opp til enhver å finne ut av. Selv er jeg veldig var for om det er for mye gin (eller tonic, for den sakens skyld).

Jeg liker å bruke et høyt glass med masse is - og så spanderer jeg en liten skvis med lime.

That's it. Enkelt og perfekt.

Les også:

Test: Dette er den beste tacoen

Potetene blir supergode på denne måten

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning