Vi har allerede publisert vår liste med de ti beste vinkjøpene fra polslippet nå i mars. Nå skal vi ta for oss ølene.

I basis, parti og test er det denne gang ikke mer enn syv sterkøl, men i tillegg lanseres tre mjød, og vi har også valgt å ta for oss mjødene, siden det var så få øl.

Forskjellige stiler

Ølene går fra lys lager og hvete til mørkere ting som porter. De tre mjødene har også tildels ganske forskjellig stil. Dette slippet av øl var ikke så bra kvalitetsmessig som det belgisk-fokuserte i januar, men vi har likevel plukket ut fire øl vi synes er gode kjøp.

Hva er god mjød?

Vi ville gjerne ha med én mjød også, og det var mer utfordrende, da vi for det første ikke har smakt så mye mjød, og fordi det er vanskelig å si noe om hva som er korrekt eller typeriktig innen denne sjangeren. Vi tok rett og slett med den mjøden vi syntes var mest interessant og velsmakende.

Nærmere omtale av øl og mjød, samt hvilken mat som passer til, finner du nedenfor. Sørg også for å få med deg disse gode ølsakene:

De beste ølene på polet

Stor test av ølglass

Riktig serveringstemperatur for forskjellige øl

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!