Besøk fra Argentina
Nytt kurs i vinsmaking
Mariela Molinari, vinmaker hos Catena Zapata i Argentina, gjester Le Canard torsdag 25. september. Kjøkkenet på Le Canard har tatt utfordringen og laget en 5-retters meny tilpasset utvalgte viner.
Catena Zapata - Malbec pioneren
Mange hevder at Nicolás Catena på mange måter er selve grunnleggeren av Argentinas moderne vinhistorie.
Han er utdannet økonom, og jobbet som gjesteprofessor i California før han reiste tilbake til Argentina. Catena var overbevist om at man kunne lage like bra vin i Argentina som i California.
Han hadde overtatt et vinfirma som hans farfar grunnla når de utvandret fra Italia, og solgte unna alt, unntatt den lille delen som var ment til å lage kvalitets viner.
"Completamente loco" - helt gal - var det som ble sagt av alle. Og det ble ikke bedre når han begynte å anlegge vinmarker langt over 1.000 meters høyde over havet!
Men Catenas satsning var ikke gal i det hele tatt. Han forsket og eksperimenterte, noe han i dag også gjør sammen med datteren Laura, og gjennombruddet lot ikke vente på seg. Nicolás Catena har gjennom sine viner vist verden hvilken kapasitet som finnes i Argentina.
Tid: Torsdag 25. September 2008
Pris: 1195 kr, dette inkluderer 5-retter med vin til hver rett.
Bordbestilling: tlf: 22 54 34 00
Viner som skal smakes
Alamos Torrontes 2007
Catena Charonnay 2006
Catena Malbec 2005
Catena Alta Cabernet Sauvignon 2003
Nicolas Catena Zapata 2004
Meny
Urtegratinert Salma laks med skorsonnerot & limedressing
***
Ristet hellebarn med trøffel- og hvitbønnebuljong med bacon
***
Hjort fra Møre med portvinglasert rødkål, kastanjer, sellerirot puré & enebærsjy
***
Comté fra affineur H. Mons med fikenkompott
***
Hvit sjokoladecreme med solbærsorbet & pistasjfinancier
Velkommen!
Denne saken ble første gang publisert 17/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.