Polet slipper i september i basis, parti og test tilsammen 76 nye produkter. De fordeler seg som følger: 37 rødviner, 16 hvitviner, 1 musserende, 6 brennevin og 16 sterkøl.

Produktene blir tilgjengelige i utsalgene i dag (fredag). Vi skal i det følgende ta for oss vinene, mens vi kommer tilbake til ølene i neste uke.

Lammeviner

Det er et ganske rødvinstungt slipp, dette, og det passer jo nå som lammesesongen starter for fullt. Og vinene går fra delikate saker laget på pinot noir til ganske kraftige saker i den andre enden av spekteret.

Riesling fra øverste hylle

Blant hvitvinene finner vi fem tørre, tyske rieslinger fra absolutt øverste hylle. Dette er såkalte Grosses Gewächs, som tilsvarer franske Grand Cru, og de er alle fra den meget flotte 2015-årgangen.

Alle disse hadde fortjent en plass blant våre anbefalte, gode kjøp, men da hadde de lagt beslag på alle de fem første plassene på listen, og det ville kanskje blitt litt drøyt, da de alle koster over 300 kroner. Vi har derfor kun tatt med den vi syntes var aller best av dem, slik at vi også fikk plass til flere andre viner, også i lavere prisklasser.

De ti vinene vi mener er de beste kjøpene, finner du nærmere omtale av nedenfor. Vi har også tatt med noen ord om hvor lange de kan lagres og hvilken mat som passer til.

Sørg også for å få med deg våre 10-på-topp-lister over de beste rødvinene i basis under 200 kroner, og de beste tørre hvitvinene i basis under 200 kroner.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!