UKENS BESTE VINKJØP:

Lett å like

Denne rødvinen er god til både kjøttretter og ren kos.

UKENS VINTIPS: Denne spanjolen er lett å like.
UKENS VINTIPS: Denne spanjolen er lett å like. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Sist oppdatert

Vår vinanbefaling denne uken kommer fra det relativt obskure Calatayud i Spania. Området ligger i Aragon, sånn omtrent midtveis mellom Madrid og Barcelona, og et godt stykke sør for de langt mer kjente vindistriktene Rioja og Navarra.

Calatayud er et ganske høytliggende fjellområde, og den viktigste druen er garnacha. Så også i vår vinanbefaling, som er laget på 100 prosent garnacha. Produsenten heter Bodegas San Alejandro.

Las Rocas Garnacha 2006, vnr 15586, kr 107,60, 82 poeng.

Dyp rød med hint av fiolett. Bjørnebær og bringebær i duften med hint av krydder og svakt preg av fat. Middels til god fylde med sødmefull frukt, moderat syre og en ikke verst lang ettersmak med fine tanniner. Lettdrikkelig stil.

Denne vinen er ikke noe lagringsprosjekt. Vi tror den er best det nærmeste året, når frukten er fullt i behold. I matveien går denne vinen godt til ikke altfor kraftige kjøttretter. Det relativt moderate tanninnivået gjør også at den kan brukes til kosevin, uten mat.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Sprø lammekoteletter med ratatouille

Nakkekoteletter med honningglaserte rotgrønnsaker

Helstekt kalvefilet, eple- og mandelpotetmos

Flere tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Billig kosevin fra California

Frisk hvitvin fra Oregon

Sødmefull spanjol

Rødvin fra portvinsdistriktet

Matvennlig rød italiener

Denne saken ble første gang publisert 19/02 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også