UKENS BESTE VINKJØP:

Kraftig og god kjøttvin

Står det okse, lam eller vilt på kjøreplanen, er denne vinen et godt valg.

COCKTAIL: Dom. Pech Rome er laget på en miks av fire forskjellige druetyper.
COCKTAIL: Dom. Pech Rome er laget på en miks av fire forskjellige druetyper. Foto: Foto: dat@ron/Vinmonopolet
Sist oppdatert

I det sørfranske vindistriktet Languedoc-Roussillon brukes det en lang rekke forskjellige druer til å lage vin. Produsenten Remparts de Neffles bruker ikke mindre enn fire av dem i ukens vinanbefaling: 50 % carignan, 25 % syrah, 15 % grenache og 10 % mourvèdre. Dette gir en rik og god vin, spesielt sett i forhold til den relativt gunstige prisen.

Dom. Pech Rom 2007, vnr 80260, kr 110, 84 poeng.

Dyp rødfiolett på farve. Solbær og bjørnebær i duften med hint av blomster, røyk og mørk sjokolade. God fylde med rik frukt, passe syre og en ganske lang ettersmak med tydelige tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler lagring i en tre til fire år. Dette er en god, allround kjøttvin, og den passer til både okse, lam og vilt, gjerne fra grillen.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Biff med bearnaise

Klassisk lammestek med silkemyk selerirotmos

Krydret andebryst

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Til spicy sjømat

En bryter av en grillvin

Super til pizza og pasta

"Norsk" rødvin

Perfekt til jordbær

Denne saken ble første gang publisert 23/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også