UKENS BESTE VINKJØP:

Knasende tørr hvitvin

Om du hører til dem som ikke får hvitvinen tørr nok, er dette et rimeligere alternativ til chablis.

TØRR MEN FRUKTIG: Gobelsburger Riesling fra Østerrike har høy syre og minimalt med restsukker.

TØRR MEN FRUKTIG: Gobelsburger Riesling fra Østerrike har høy syre og minimalt med restsukker. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Ved siden av "nasjonaldruen" grüner veltliner, er det riesling som "ruler" blant de hvite vinene i Østerrike. Imidlertid kan ofte østerrikske rieslinger bli ganske "svære" med stor fylde, høy alkohol og tydelig preg av fersken. I så måte er ukens vin rene antitesen med sin moderate alkohol, høye syre og minimale restsukker. Produsent er meget anerkjente Schloss Gobelsburg.

Gobelsburger Riesling 2008, vnr 43988, kr 135, 84 poeng.

Blek strågul på farve. Frisk duft av sitron og grønne epler med hint av fersken og mineraler. Middels fylde med kjølig frukt, meget frisk syre og middels lang ettersmak.

Denne vinen er god å drikke nå, men kan også lagres et par-tre år. Den er en god allrounder til det aller meste av sjømat, så lenge du styrer unna de aller kraftigste og feteste rettene (som trenger en fyldigere vin) og de sterkest krydrete variantene (som trenger en søtere vin).

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Blåskjell - helt enkelt

Fisk i sitronsaus

Grillet laks med agurk- og yoghurtsalat

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

God og billig grillvin

Knallgod chianti

Burgunder-lignende fra Oregon

Glimrende til pizza og pasta

Rødvin til lette kjøttretter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag