Drink

Hva med en påskepjolter?

Her får du tre oppskrifter på noen forfriskende påskepjoltere.

Foto: anibry

Publisert Oppdatert

- Nå trenger jeg en drink, sier jeg og dumper ned sekken på hyttegulvet.

- Jeg har allerede laget en til deg, kvitrer hun og kommer mot meg.

Scenen er hentet fra en helt usannsynlig påske i mitt liv. Jeg må nok belage med på å lage drinkene selv. Fordelen er at jeg kan lage akkurat hva jeg vil.

Jeg har hatt stor glede av å irritere mange med å lage drinker av brennevin man vanligvis drikker bart. Konjakk, for eksempel. Og Calvados. Prøv å blande deg en syltynn en, med is og tonic! Gudbevaremegvel - det er godtegodt. Det pussige er at det var helt vanlig for omlag 100 år siden.

Konjakken og calvados har sin økende status å takke for at ingen drikker det på den måten lenger. Det samme er det med whisky. Men hør her: Is, whisky og tonic er en god gammeldags, klassisk pjolter. Prøv selv!

Eller så kan du prøve de oppskriftene her:

Cognac side car

3 cl konjakk (ikke av det dyreste slaget)

1 cl Grand Marnier

Juice av en halv appelsin

2 cl Monin Passionfruit likør

Rist alle ingrediensene i en shaker og hell over i et martiniglass. Pynt med limeskall.

Akevitt med hylleblomst

4 cl akevitt

1 cl limejuice

Tør du prøve å blande ut en konjakk?

Tør du prøve å blande ut en konjakk? Foto: Foto: Arcus

Hylleblomstsaft

Bygg alle ingrediensene i et longdrink glass fylt med is. Fyll opp med hylleblomstsaft.

Les også:

Slik blir lammelåret best

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte vafler

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag