UKENS BESTE VINKJØP:

Hva med en "norsk" rødvin?

Denne rødvinen er god til både okse, lam og vilt, også fra grillen.

NORSK: Ukens vin er laget av Katharina Mowinckel.

NORSK: Ukens vin er laget av Katharina Mowinckel. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

I Bergerac like øst for Bordeaux driver bergenserinnen Katharina Mowinckel økologisk vingård. Dette er imidlertid mer enn et rent hobbyprosjekt. Vinene herfra er faktisk meget gode.

Mowinckel lager fire viner, to røde og to hvite, og det er den rimeligste av de røde, laget på 90 prosent merlot og resten cabernet sauvignon, som er vår anbefaling denne gang.

Cuvée K 2006, vnr 42641, kr 108, 83 poeng.

Rødfiolett på farve. Dufter av mørke bær og plommer med hint av bark og lakris. God fylde med fin, sødmefull frukt og god syre. Ikke verst lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også å lagres 3-4 år. Det er en skikkelig kjøttvin, og du kan drikke den til både okse, lam og vilt. Vinen har også en uttalt fruktsødme, som gjør at den også takler de sterke smakene fra grillet kjøtt.

Her er noen oppskrifter på retter som passer til vinen:

Biff med kryddersmør

Klassisk lammelårsteik

Grillet argentinsk stek

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Perfekt til jordbær

Argentinsk cabernet

En skikkelig kjøttvin

Knasende tørr hvitvin

God og billig grillvin

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag