Grillviner sommeren 2017

Grillviner til Sankthans

Her er fem gode og kraftige rødviner til grillmaten.

KRAFTPAKKER: Grillmat har kraftige smaker, og da må vinene være kraftige også.

KRAFTPAKKER: Grillmat har kraftige smaker, og da må vinene være kraftige også. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert

Grillmat har kraftige smaker. Det er røykpreg og svidde stekeskorper, og du har gjerne også brukt sursøte og spicy marinader og grillsauser på kjøttet. Dette er nok til å ta livet av mange rødviner.

Vi trenger altså viner som er like kraftige på smak. Og de må ha god sødme, men også bra med friskhet og litt strammende garvestoffer til å renske opp i fettet.

Fra alle verdenhjørner

Vi har plukket frem fem kraftige rødviner som svarer på tiltale. To av dem kommer fra Frankrike, og så har vi én hver fra California, Sør-Afrika og Australia. Disse vinene har også et ganske stort spenn i pris, så du finner sikkert en som passer ditt budsjett. Du finner nærmere omtale av vinene nedenfor.

De fleste griller kjøtt, enten det nå er i form av biffer, koteletter, pølser eller burgere. Men husk også at du kan grille sjømat og grønnsaker også. Sørg også for å få med deg våre fristende oppskrifter på grillmarinader.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag