UKENS BESTE VINKJØP: La Vieille Ferme 2007

God rødvin til hvitt kjøtt

Denne sørfranske rødvinen er god til både kylling og svin.

BERØMT OPPHAV: La Vieille Ferme er produsert av brødrene Perrin, som er mest kjent for sin flotte Châteauneuf-du-Pape.

BERØMT OPPHAV: La Vieille Ferme er produsert av brødrene Perrin, som er mest kjent for sin flotte Châteauneuf-du-Pape. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Denne gang går turen til det sørlige Rhône, hvor Châteauneuf-du-Pape er den beste og mest berømte vinen. Blant de beste produsentene i dette distriktet, finner vi brødrene Perrin, og deres Château de Beaucastel regnes av mange som kanskje den aller beste av disse vinene. Men denne koster også penger. De siste årgangene av vinen koster nå nærmere 600 kroner.

Brødrene Perrin lager imidlertid også flere rimeligere viner, bl.a. fra Côtes du Rhône og Côtes du Ventoux, og det er en vin fra sistnevnte distrikt som er vår anbefaling denne uken. Den er laget på omkring halvparten grenache, mens det resterende utgjøres av syrah, carignan og cinsault.

La Vieille Ferme 2007, vnr 30726, kr 114, 82 poeng.

Dyp og klar rød, som brekker mot fiolett. Dufter av syrlige mørke bær med innslag av lyng og krydder. Middels fyldig med fin frukt, god syre og en middels lang ettersmak med fine tanniner.

Vinen er god å drikke nå, men kan også tåle et par år i kjelleren, uten at vi tror den vil tjene noe særlig på det. Vinen passer godt til lyst kjøtt som kylling og svin, men kan også brukes til lettere lammeretter.

Her er noen oppskrifter på retter som passer til vinen:

Provençalsk skinkestek

Varmt ostesmørbrød med kylling og bacon

Farsert lammebog

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Frisk østerriker

Rødvin på grensen til rosé

Rødvin til både kjøtt og kos

Stram og fin italiener

Frisk og fruktig vin til sjømat

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning