Det er noe glamorøst med en frossen drink. Harry, sa du?

Ja, litt harry også, kanskje.

Frosne drinker forbinder man med skumparty på Ibiza, bleket hår og ungdommer uten følge av voksen.

Men, selv om barna tok fra oss voksne milkshaken, og ga den en barnslig image, kan vi ikke slutte å lage den til oss. Det samme gjelder for frosne drinker: Vi må ikke la drinkens omdømme ødelegge den for oss.  Selv om ti ville hester ikke kunne fått meg med på et skumparty vil jeg fortsatt heve min rett til å lage meg noen frosne drinker.

 

Når vi har fått det ut av verden er det bare å glede seg. Å lage en frossen drink handler enkelt og greit om å kjøre ingrediensene sammen med en masse isbiter i en blender. Verre er det ikke.

Men, det finnes også andre teknikker som ikke vanner ut smakene på samme måte som, eh..., vann. Om du skal bruke frukt eller bær(appelsiner, pærer, epler, fersken, markjordær, jordbær, bringebær...) så er det en god idé å fryse dem ned først. Da er det ikke (absolutt) nødvendig med isbiter, nemlig. Bare pass på å kutte dem opp i mindre biter slik at det blir lettere for blenderen å få tak.

Den kjappeste måten å fryse ned på er å legge dem på et brett i fryseren. Når de er harde kan du ha dem i en pose.

 

Så var det kombinasjonene. Her er forslag til frosne drinker som gjør sommeren litt morsommere:

  • Kjør frosne fersken, is, whisky, honning og sitron/lime sammen
  • Kjør frosne appelsiner, eventuelt litt appelsinsaft, vodka, cointreau og lime sammen
  • Kjør frosne biter vannmelon, rom, sukker, lime og te sammen
  • Kjør timian, sukker, aperol, frosne bringebær og tonic sammen. Prøv også med litt iskrem (om du er i det hjørnet).
  • Kjør frosne blåbær/bjørnebær/solbær sammen med bringebær, lime og rom
  • Kjør frosne jordbær sammen med lime, sukker, vodka
  • Kjør frossen fersken, ingefær, whisky og sitronsaft sammen
  • Kjør frossent eple, ingefær, lime og gin sammen med is
  • Kjør frossen ananas, gin, sukker, lime og is sammen
  • Kjør frossen pære, basilikum, gin/vodka sammen med is
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!