Frosé

Den mest trendy drinken akkurat nå

Frosé - frozen rosé - tar av noe aldeles voldsomt.

TRENDY: Frosé er rosévin og jordbær i frossen utgave.

TRENDY: Frosé er rosévin og jordbær i frossen utgave. Foto: Foto: Colourbox

Publisert Oppdatert

Sommeren 2016 er det spesielt én ny drink som har eksplodert på mat- og drikkenettsteder og sosiale medier: Frosé, altså frozen rosé.

Selv etter bare noen få uker, er det begynt å bli ganske mange varianter av denne drinken. Felles for nær sagt alle, er at de inneholder rosévin og jordbær, som tilføres kulde på en eller annen måte slik at drinken får en frozen/slushy konsistens.

Ingredienser

Rosévin er hovedingrediensen, mens jordbærene kan tilsettes som både hele bær, eller du kan lage jordbærsirup ved å la jordbær trekke i sukkerlake. Noen varianter har også rød vermouth eller campari, og man nøyer seg ikke alltid med jordbær som eneste frukt. Vannmelon passer bra med henblikk på både smak og farge. Det gjør også bringebær. Sitronsaft brukes også for å friske opp drinken.

Kulde på forskjellig vis

Det er tre forskjellige måter å få en frozen/slushy konsistens på drinken. Du kan kjøre den i en slush-maskin. Du kan ha rosévin i et kar og fryse den i fryseren, og så kjøre den i en blender. Eller du kan ha ingrediensene i en blender sammen med is og blitze dette på samme måte som når du lager en frozen daiquiri eller margarita.

Også forskjellige glass

Det ser ikke ut som det er satt noen standard for hvilken type glass man bruker til en frosé. Det kanskje mest naturlige er å bruke samme type glass som til en margarita, altså den typen man også serverer iskremdesserter i. Vi har imidlertid også sett frosé servert i romslige rødvinsglass eller i longdrink/highball/collins-glass (som på bildet).

Nedenfor finner du oppskrift på noe som ligger rimelig tett opptil det man mener er den opprinnelige oppskriften på frosé. Da vi antar at det er de færreste som har egen slush-maskin, eller gidder å fryse rosévin i flere timer, for ikke å snakke om å lage jordbærsirup, så har vi forenklet oppskriften ganske betraktelig.

Prøv også disse oppskriftene på friske sommerdrinker:

Kumquat caipirinha

Lynchburg lemonade

Portonic

 

Colourbox

Frosé

Frosé er en frozen rosé, altså en frozen utgave av rosévin tilsatt bl.a. jordbær.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

1 fl Rosévin

0.5 kurv Jordbær

2 dl Rød vermouth

1 stk Sitron, saften av den

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag