Bad i øl i Tsjekkia

Frister det med et øl-bad?

Øl-elskeres paradis på jord må være dette badet - med en liten tvist av øl.

Publisert Oppdatert

Tsjekkia har fått sitt aller første øl-spa. Dersom du er glad i øl og heller ikke sier nei takk til et velværende spa-opphold, da er dette stedet noe for deg. Her er massasjeoljen byttet ut med malt og det er humle i badekaret i stedet for blomster. En velsmakende øl i hånda er heller ikke å forakte. Den skal gi ny glød til huden din.

Spaet ligger i kjelleren under Chodovar bryggeriet, et lite bryggeri i Chodová Planá i regionen Tachov i Tsjekkia.

Hemmelig oppskrift

Oppskriften på øl-badet er en strengt bevoktet hemmelighet. Men man kan jo spørre seg om øl-spaet er godt for noe annet enn følelsen av å bade i øl? De ansatte ved øl-spaet påstår nemlig at øl oppnår ting som andre produkter ikke kan: Den bedrer blodsirkulasjonen, gir skinnende hår og ny glød til huden.

Skiller seg ut

Jiri Kirch som jobber ved øl-spaet forteller at spa-steder er så vanlig i Tsjekkia at det må særegenheter som øl til for å kunne være konkurransedyktig.

- Spa er like vanlige som puber her, så konkurransen er stor. Derfor er det lille ekstra veldig viktig for å skille seg ut i mengden, sier Kirch, som kan glede seg over at øl-spaet alltid er fullstappet med kunder. Noen dukker opp rett og slett bare for nysgjerrighetens skyld.

Ikke billig

Det koster hele 24 euro, altså 192 kroner, for en 20-minutters øl-spabehandling. Plusser man på alle utgiftene til de nødvendige suvenirene må dette trolig være det dyreste ølet i byen. Skål!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning