Klikk introduserer Juhlin

Er dette verdens beste nese?

Han luktet seg til å bli æresborger av Champagne og snuser seg frem til når kona er mest fruktbar.

Publisert Oppdatert

- Det var en grusom flyreise, forteller Juhlin. Det var visst en mann på flyet som hadde tannråte. Og selv om mannen sitter 10-15 plasser bakover blir flyturen et mareritt for svensken med den sensitive nesa.

Historien om Richard Juhlin er historien om den svenske gymlæreren som oppdaget at verdens beste nese satt rett nedenfor hans egne øyne.

Altså hans egen.

- Trening gjør mester

Hva i all verden skal man bruke en slik nese til? Jo, snuse seg fram til de aller beste duftene i verden. Og de finner man i Champagne. Ferdig snakket.

- Champagne er verdens beste drikk med verdens beste dufter, så jeg er automatisk trukket mot boblenes verden.

Richard er født med en unik hukommelse i sine lukte- og smaksorganer. Denne egenskapen benytter han seg av når han lukter og smaker seg fram til de beste drikkene i verden.

- Trening gjør mester. Mennesker uten slike spesielle egenskaper kan også trene opp sine smaks- og lukteorganer og utvikle ferdigheter innenfor vin, champagne og annen drikke. Det krever trening, sier Juhlin.

Juhlin skaffet seg raskt et navn i blant vinfolket. I dag er han blant klodens mest respekterte vinkjennere. Etter noen år med intens smaking ga han ut den kolossale boken "4.000 Champagner" i 2005. Mursteinen regnes stadig som det beste oppslagsverket som finnes om champagne.

- Selv om det begynte med champagne interesserer jeg meg også veldig for andre viner og drikker. Kaffe for eksempel.

Lukter fruktbar kone

Juhlins luktesans kom også til nytte da kone hans ville ha barn. Han forteller at supernesa luktet seg frem til når kona var mest fruktbar. Så la de sammen én og én og fikk tre.

Klikk.no er stolte av å presentere Richard Juhlin. I flere uker framover vil vi publisere videoer han laget om vin, champagne og drikke spesielt for våre lesere.

KRESEN: Juhlin er like kresen på kaffe som på champagne. Foto: Erik Hannemann

KRESEN: Juhlin er like kresen på kaffe som på champagne. Foto: Erik Hannemann Foto: Erik Hannemann

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning