Lammeviner påsken 2017

Den beste vinen til lam

Her er fem gode rødviner du kan drikke til påskelammet.

LAMMEVINER: To franske, to italienske og én spansk.

LAMMEVINER: To franske, to italienske og én spansk. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Selv om vi har fått de første antydningene til vårfornemmelser, i det minste i de sørlige delene av landet, er det kanskje i tidligste laget å finne frem hvitvinen og sette seg på terrassen. Vi er fremdeles i rødvinsmodus.

Om du skal til fjells i påsken, er det praktisk med pappvin, og da må du få med deg vår store test av røde pappviner.

Men skal du ha deg en skikkelig god lammemiddag i påsken, enten du drar til fjells, eller holder deg hjemme, så bør du unne deg noe med bedre kvalitet. Og da snakker vi om rødvin på flaske.

Klassiske viner

Når vi her snakker om lam, så handler det om ferskt/frossent kjøtt, altså ikke pinnekjøtt og annet som er saltet, tørket eller røykt.

Lammelår er det virkelig store på påskeaften, men de vinene vi anbefaler her går også godt til filet, carré, koteletter, skank og andre stykningsdeler.

Bordeaux og Rioja regnes som de klassiske valgene til lam, og blant våre anbefalinger har vi tatt med én hver av dem. Mens vi er i Frankrike, svinger vi også innom Rhône. Italia har også gode lammeviner, og vi tar turen til både Piemonte og Sicilia.

Du finner nærmere omtale av de fem utvalgte vinene nedenfor. COS, Travaglini og Montecillo er i polets basisutvalg, mens Graillot og Lanessan er i bestillingsutvalget, men er også tilgjengelig i ganske mange polutsalg.

Oppskrifter

Her er noen fine oppskrifter på forskjellige lammeretter:

Klassisk lammelår

Lammefilet med ratatouille

Lammelår med sennep, aubergine og paprika

Lammelår med ansjospesto

Grillspyd med lam og timian

Lammeskanker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning