Polslipp juli 2015

Polet kommer med nye viner

De billige vinene gjør det best.

POLSLIPP: Det er tilsammen 69 nye produkter i julislippet.
POLSLIPP: Det er tilsammen 69 nye produkter i julislippet. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Sist oppdatert

Slik bedømmer vi viner

Ved bedømming av viner bruker vi på Klikk den meget utbredte 100-poengskalaen, som går fra 50-100 poeng. Det finnes flere måter å dele opp området fra 50-100 poeng på, men dette er hvordan vi tenker her på Klikk:

50-59: Dårlig vin med fremtredende feil.

60-69: Svak vin med mindre feil.

70-79: Grei vin uten feil.

80-89: God vin.

90-95: Meget god vin.

96-100: Eksepsjonell vin, blant de beste i verden. Klassisk.

Når vi på Klikk bruker 100-poengskalaen, gjør vi det uten å skjele til prisen på vinen.

Her kan du lese mer om hvordan vi bedømmer viner.

Endelig er sommervarmen her, og da er det tid for både chablis, sancerre og rosévin.

Det kommer også nye viner på polet nå, og de blir tilgjengelig i utsalgene i morgen, fredag 3. juli. Totalt innen basis, parti og test, blir det lansert 69 produkter, og de fordeler seg som følger: 3 musserende, 17 hvitviner, 5 roséviner, 23 rødviner, 11 sterkøl, 8 brennevin og 2 som polet har valgt å klassifisere som "diverse.

Vi skal i det følgende ta for oss vinene, mens vi kommer tilbake til ølene i neste uke.

Blanda drops

Det er litt av hvert i slippet denne gang, og blant fokusområdene finner vi amerikansk pinot noir, greske og andre hvitviner litt utenfor allfarvei samt ulike roséviner.

Ser vi an kvaliteten totalt sett på dette slippet, så er det vel blant de svakere. De virkelig gode vinene koster faktisk endel kroner, men de amerikanske pinotene er da også flotte.

De ti beste kjøpene

Nedenfor finner du det vi mener er de ti beste vinkjøpene i dette slippet. Vi har valgt ut fem hvitviner, én rosévin og fire rødviner. Du finner dem listet opp nedenfor i den rekkefølgen.

Vi har også spesifisert hvor lenge du kan lagre disse vinene, og vi har også tatt med noen ord om hvilken mat som passer til.

Denne saken ble første gang publisert 02/07 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også