UKENS DRINK: Caipirinha

Caipirinha

Lær å lage Brasils syrlige og sterke nasjonaldrikk.

UKENS DRINK: Caipirinha

UKENS DRINK: Caipirinha Foto: Foto: istockphoto

Publisert Oppdatert

Caipirinha inneholder limebåter, sukker, isbiter - og mest og ikke minst, nasjonalbrennevinet cachaça (den rare c-en uttales som s). I likhet med rom, er cachaça et sukkerbrennevin. Men til forskjell fra rom, blir cachaça laget av friskpresset sukkerrørsaft, mens rom lages av melasse som er et restprodukt fra sukkerproduksjon.

Ikke slurv med rekkefølgen

Standarddosen cachaça i caiprinha er 5 cl. Så skal du lage den på ekte brasiliansk maner, holder du deg til det.

Ellers er det viktig å være nøye med rekkefølgen når du lager drinken. Om du ikke knuser sukkeret med limebåtene først, men tilsetter det til slutt, vil det rett og slett ikke løse seg opp.

Et annet godt tips er å bruke en muddler av tre til å knuse limebåtene. Samtidig som du prøver å ikke skvise for mye på skallet, for det kan gi en bitter smak på drinken.

PS: Ordet «caipirinha» betyr "liten landsbyjente".

Oppskrift på caipirinha

Oppskrift på Caipirissima (med rom)

Oppskrift på Caipirosjka (med vodka)

Kilder: "Caipirinha" av Maria Lucia Uchôa , wikipedia.org

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag