Etter nyttårsaften er 17. mai den dagen i året vi drikker mest musserende vin. Bobler og feiring hører sammen. Men hva skal du kjøpe inn til festen?

Champagne er for mange førstevalget, og byr ikke bare på god vin, men også en aura av luksus. Den vi har plukket frem fra Charles Heidsieck er ikke bare en meget god vin, den er et funn til prisen.

Ikke bare champagne

Vi du ha noe som er rimeligere, men ikke smaker så veldig ulikt champagne, har vi tatt med en Crémant fra Burgund. Den er laget på 100% chardonnay. Det er også en italiensk musserende fra Trento, som viser at italiensk musserende er mer enn prosecco.

I den aller rimeligste enden av skalaen har den spanske cava pleid å regjere markedet, men har de senere årene fått stadig sterkere konkurranse fra italienske prosecco. Vi har selvsagt tatt med én av hver blant våre anbefalinger.

Våre fem anbefalte musserende viner til 17. mai finner du nærmere omtale av nedenfor. Og vil du ha litt fingermat til boblene, kan vi anbefale disse oppskriftene:

Parmesankjeks

Ostekuler

Skagenrøre

Snacks med chèvre og spekeskinke

Djevleegg

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!