Ukens beste vinkjøp

Billig rød italiener

Til bare hundrelappen får du en god rødvin som også er svært anvendelig i matveien.

AGLIANICO: Ukens vin er fra Campania-regionen i Italia og laget på 100 prosent aglianico.

AGLIANICO: Ukens vin er fra Campania-regionen i Italia og laget på 100 prosent aglianico. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Denne gangen tar vi turen til Campania i Syd-Italia, fylket hvor Napoli er største by. Rødvinene i dette området lages gjerne av aglianico-druen, som gir både robuste og strukturerte viner. Vår vin er laget på 100 prosent aglianico og kommer fra produsenten Mont' Antico di Garofalo Carina.

Vigna Marmore Aglianco 2008, vnr 80382, kr 100, 83 poeng.

Meget dyp rød som brekker mot fiolett. Dufter av solbær og kirsebær med hint av urter og kvist. Sursøt på smak med middels fylde og lengde. Frisk syre og tydelige, men fine tanniner.

Vinen er god å drikke nå, men tåler også to til tre års lagring. I matveien er den svært anvendelig. Du kan drikke den til både okse, lam og svin, men den er også god til både pizza og pasta. Prøv den også til faste vellagrede oster, som parmesan, cheddar, gruyère, gouda m.fl. Om du tåler litt snerping, går det også fint an å drikke den på egenhånd som "kosevin".

Her er oppskrifter til noen retter som passer til vinen:

Lasagne

Svinekoteletter med baconpoteter og sennepsaus

Grillspyd med lam og timian

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Syrah til å varme seg på

Nydelig portvin

Frisk og lett hvitvin

Glimrende valpolicella

Deilig chianti

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag