Billige bobler 2014

Billige musserende viner

Her er fem gode musserende, som alle koster under 150 kroner. Den ene smyger seg til og med under hundrelappen.

BILLIGE BOBLER: Her er både prosecco, cava og franske musserende.
BILLIGE BOBLER: Her er både prosecco, cava og franske musserende. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Sist oppdatert

Til nyttårsaften skal det være bobler, og vil du ha de beste boblene, og er villig til å betale for det, så har vi allerede valgt ut fem gode champagner for deg.

Det finnes imidlertid også gode grunner til å velge rimeligere musserende viner.

Bobler på budsjett

Skal du ha veldig mange gjester på nyttårsaften, blir det fort dyrt å servere champagne, og da er cava og prosecco gode og rimelige alternativ. Det går også an å variere litt, med f.eks. å servere champagne som aperitiff, og heller bruke noen rimeligere bobler rundt midnatt.

Når gjestene kommer, er de edru, og mer i stand til å sette pris på champagnen. Etterhvert som kvelden skrider frem, blir det hvitvin til forretten, rødvin til hovedretten, kanskje en søt vin til desserten, avec til kaffen og et gjerne par drinker etterpå.

Når man så endelig kommer til midnatt, hvor man står til anklene i snøen og hutrer med bobler i et kjipt plastbeger, mens røyken fra rakettene river i nesen, da er det de færreste som kjenner forskjell på champagne og rimeligere musserende.

Billige og gode

Det betyr ikke at vi trenger å hengi oss til skvip. Er du nøye på hva du velger, så får du også gode viner til lave priser, og det er akkurat det vi byr på her.

Vi har plukket frem to cavaer, én prosecco og to franske musserende, og de koster alle under 150 kroner. Den ene cavaen smyger seg faktisk under hundrelappen. Og alle vinene er i polets basissortiment, så de er ganske lette å få tak i nå tett oppunder nyttår. Nærmere omtale av vinene finner du nedenfor.

Er du interessert i noen gode rødvinskjøp til nyttårsfesten, må du få med deg våre 10-på-topp-lister over de beste rødvinskjøpene under 120 kroner og under 200 kroner. Alle vinene i disse listene kommer også med anbefalinger om hvilken mat de passer til.

NB! Polet har åpent i dag (lørdag), samt på mandag og tirsdag, men er stengt på nyttårsaften.

Denne saken ble første gang publisert 27/12 2014, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også