For mange har pub-besøk vært en selvfølgelig del av London-turen. I alle år har ølinteresserte fått servert real ale fra de klassiske pumpekranene. Mangfoldet har kanskje ikke vært det helt store, men nå er en skikkelig ølrevolusjon på gang. 

I 2010 dukket et par nye steder opp som hadde et bredt utvalg av britiske og utenlandske importøl, nemlig Euston Tap og CASK Pub & Kitchen (ta øl-quizen om utenlandske øl!). Sistnevnte er kilden til den glimrende lille pubkjeden Craft Beer Co. Omtrent samtidig med dette, begynte det lille håndverksbryggeriet Kernel å få et godt rykte på seg. Etablert i 2009, ble det raskt svært ettertraktet med sine mer eksperimentelle øl enn de tradisjonelle britiske.

The Bermondsey Mile

The Kernel etablerte seg i en buegang under den høye jernbanelinja som går gjennom bydelen Bermondsey, rett sør for Themsen. Flere andre håndverksbryggerier har fulgt etter Kernel og funnet sin plass under dette jernbanesporet. Bryggeriene har fått kallenavnet The Bermondsey Mile og ser slik ut på kartet.

I dag har disse bryggeriene åpne "tap rooms" kun hver lørdag, og har stort sett åpent på dag tid, og ingen har lenger åpent enn kl 18. Siden alle sammen bare ligger noen få hundre meter fra hverandre, er dette en knall, liten "brewery crawl" en lørdag formiddag/ettermiddag. I bildekarusellen øverst, og i listen nedenfor, hører de fem første ølstedene til The Bermondsey Mile.

Enda lenger øst

Om du ønsker en mindre kjent brew crawl, der stedene er åpne hele uka, finner du en fin rute lenger øst i London, som vist på kartet her. Her ligger riktignok ølstedene litt lengre fra hverandre, men spaserturen gir en fin opplevelse av del av London man vanligvis ikke ser.

For alle som er glade øl og mat så anbefaler vi denne menyen, hvor hver rett serveres med forskjellig øl.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!