Dropp shotteglasset

Sju kreative måter å servere geleshots på

Slik imponerer du gjestene

TENK KREATIVT: Bring frem det beste fra barndommen og kombiner med voksenlivet.
TENK KREATIVT: Bring frem det beste fra barndommen og kombiner med voksenlivet. Foto: FOTO: www.thatssomichelle.com
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig å bruke vin, øl, champagne og andre alkoholholdige drikker i enkelte desserter og matretter.

Men hva hvis alkoholen var hovedingrediensen?

Det finnes mange spennende måter å servere gjestene drikkevarer på. Alkohol kan nytes i forskjellige former, og farger. Hvis du tenker på utsiden av ølboksen, vil du se at det ikke skal mye til for å imponere gjestene med alkoholholdige drikker.

Dropp ølboksen, pappkrusene og glassene.

Nå er det på tide å dra frem det beste fra barndommen, og kombinere dette med voksenlivet. Finn frem geleen og bruk denne på en ny og kreativ måte.

Her finner du syv alternative måter å servere alkohol på. Det suverene med disse oppskriftene er at de også passer perfekt til barnebursdager, om alkoholen droppes.

Geleshot med jordbærsmak i sjokoladetrekk

BARNDOMSMINNER: Trekk frem det beste fra barndommen.
BARNDOMSMINNER: Trekk frem det beste fra barndommen. Foto: FOTO: www.thatssomichelle.com

Denne oppskriften er for dere som virkelig ønsker å imponere gjestene.

Du trenger

Ca 2,5 dl vodka etter eget ønske

En pakke gelepulver med jordbærsmak

Mørk eller lys sjokolade etter smak.

En pakke med vannballonger

1. Smelt sjokoladen i vannbad.

2. Blås opp ballongene i mellomtiden. Husk å knytte ordentlig, så luften ikke siger ut.

3. Dypp undersiden av ballongene ned i den flytende sjokoladen. Helst flere ganger, så du får et passe tykt sjokoladelag. Plasser disse på en flat plate med bakepapir.

4. Sett ballongene til kjøling i kjøleskapet i mellomtiden.

5. Lag geléen som anvist på pakken. Ha i 2,5 dl vodka, og la blandingen kjøle seg ned til den har nådd romtemperatur. Geléen vil ikke stivne i løpet av denne tiden.

6. Ta ballongene ut av kjøleskapet. Lag forsiktig et hull på toppen, og la luften sige sakte ut.

7. Forsiktig fyll sjokoladebollen med gelé. Sett dette inn i kjøleskapet over natten.

8. Med en skarp kniv, kutter du i mindre deler. Det er viktig at sjokoladen ikke er for kald når du gjør dette, da vil den sprekke.

Geléshot servert i marshmallows

Du trenger

KLISSETE: For dere som elser det ekstra søtt og klissete
KLISSETE: For dere som elser det ekstra søtt og klissete Foto: FOTO: www.thatssomichelle.com

En stor pakke med marshmallows

Ca 2 -2,5 dl vodka etter eget ønske

En eske gelepulver med valgfri smak

1. Bruk fingeren eller en annen gjenstand, til og forsiktig hule ut toppen av marshmallowsen. Husk at du ikke skal lage et hull tvers igjennom. Da blir det veldig grisete.

2. La marshmallowsene ligge og hvile noen minutter så den får tilbake formen.

3. Anrett gelepulveret etter oppskriften bak på pakken.

4. Det er veldig viktig at du lar geléen kjøle seg ned til romtemperatur før du fyller marshmallowsene. Hvis du ikke gjør dette, vil de smelte.

5. Fyll forsiktig geléblandingen inn i marshmallowsene. Og la dette stå i kjøleskapet i et par timer til geléen har stivnet.

Jordbær Margarita geléshots

Dette er sommerens store hit.

Du trenger

SERVER I JORDBÆR: Deilig kombinasjon av gele og jordbær
SERVER I JORDBÆR: Deilig kombinasjon av gele og jordbær Foto: FOTO: www.thatssomichelle.com

Veldig mange jordbær (jo større, jo bedre)

En boks gelepulver med jordbærsmak

Ca 2,5 dl tequila

Ca 2,5 dl vann

Sukker og lime til topping

1. Kutt minimalt av bunnen på jordbærene. Dette vil gjøre at de står på egenhånd. Vær veldig forsiktig når du gjør dette. Det minste hull, vil føre til at geléen renner ut av jordbæret.

2. Hul ut midten av jordbærene med en skarp kniv. Også dette må gjøres med stor forsiktighet.

3. Lag gelé som anvist på pakken. Ha opp i 2,5 dl kald tequila.

4. Fyll bærene og sett dem inn i kjøleskapet over natten.

5. Strø sukker ut over en plate, og rull toppen av jordbæret i dette. Sukkeret vil feste seg av seg selv. Kutt opp limen i små skiver og server.

Husk at bærene må stå veldig kaldt frem til servering.

Vodka og redbull geleshots

Ca 20-25 stykker

Du trenger

3,5 dl redbull (med eller uten sukker)

UNGDOMSDRIKK: Den klassiske vodka og redbull kombinasjonen.
UNGDOMSDRIKK: Den klassiske vodka og redbull kombinasjonen. Foto: FOTO: www.thatssomichelle.com

gelatinplater eller pulver (1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 stk gelatinplater, og holder til omtrent 1 dl væske)

Ca 1 dl vodka etter eget ønske

24 stk kirsebær

Silikonform eller lignende.

1. Smør eller spray silikonformene veldig forsiktig med fett eller olje. På denne måten løsner geléen lettere. Kutt av bunnen på kirsebærene så de står oppreist og ikke velter.

2. Ha 3,5 dl Redbull i en kjele. Ikke skru på varmen. Ha i gelatinen og la dette ligge et par minutter.

3. Skru på platen på lav varme og rør til gelatinen har løst seg opp. La dette få en mild oppkoking og skru av varmen. Avkjøl og ha opp i 1 dl vodka.

4. Ha halve blandingen opp i silikonformen. Sett dette i kjøleskapet i ca to timer.

5. Plasser et kirsebær i hver form, med den avkuttede bunnen ned. Ha over resten av Redbull- blandingen og la dette stå i kjøleskapet over natten.

6: Bruk en sløv smørkniv til å løsne geléen fra silikonkantene. Sprett dem ut og server.

Rosa champagnehjerter

Dette passer perfekt til helgeromantikken.

Du trenger

7 dl champagne etter eget ønske.

ca 2,3 dl amaretto

ROMANTIKK: Kan også serveres for å piffe opp den romantiske stemningen.
ROMANTIKK: Kan også serveres for å piffe opp den romantiske stemningen. Foto: FOTO: www.thatssomichelle.com

Gelatinpulver eller gelatinplater (1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 stk gelatinplater, og holder til omtrent 1 dl væske)

60 gram sukker

Et par dråper med rød konditorfarge

En hjerteformet pepperkakeform eller fondantkutter.

1. Hell ca 4,7 dl champagne i en gryte. Ikke skru på varmen enda. Ha i gelatinpulveret eller gelatinplatene. La dette stå i et par minutter for å aktivere gelatinen. Skru på varmeplaten på medium styrke og rør med en gaffel eller visp til gelatinen har løst seg opp. Tilsett 60 gram sukker, og rør godt. La blandingen stå på platen med lav varme.

2. Finn frem en langpanneform eller lignende og forsiktig spray/ smør med olje, smør eller annet fett.

3. I en annen kjele skal du blande 2,3 dl amaretto med resten av champagnen. Tilsett noen dråper rød konditorfarge for å få blandingen fin og rosa. Hell dette sammen med den varme geléblandingen du laget tidligere. Fyll opp langpanneformen.

4. Sett pannen i ovnen over natten. Press forsiktig hjerteformen ned i geléen og server på et fint fat.

Geleshots servert i fruktskall

Hvis du er lei av de tradisjonelle shotglassene, er dette en artig måte å servere på.

Du trenger

Appelsinskall, limeskall, sitronskall eller vannmelonskall

Gelepulver i forskjellig smak og farge

2 - 2,5 dl vodka eller annet sprit, per eske med gelé.

I FRUKTSKALL: Det finnes ingen god grunn til å kaste fruktskallet.
I FRUKTSKALL: Det finnes ingen god grunn til å kaste fruktskallet. Foto: FOTOwww.thatssomichelle.com

1. Kutt den utvalgte frukten i to. Hul ut innmaten, så du har sitter igjen med flere rene fruktskall.

2. Lag gelé som anvist på pakken, og tilsett 2-2,5 dl valgfri alkohol.

3. Fyll skallene med gelé, og sett inn i kjøleskapet til det har stivnet.

4. Ta ut og del opp i båter.

Mojito geleshots med vannmelon

Denne oppskriften består av to lag med gele. Beregne derfor god tid.

Du trenger

1/2 vannmelon

Gelatinpulver/ gelatinplater (1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 stk gelatinplater, og holder til omtrent 1 dl væske)

2,5 dl hvit rom

En håndfull fersk, kuttet mynte.

VOKSENSHOT: En litt uvanlig kombinasjon for kreative sjeler
VOKSENSHOT: En litt uvanlig kombinasjon for kreative sjeler Foto: FOTO: www.thatssomichelle.com

2,5 dl vann

60 gram sukker

Lag nummer en

1. Del en passe stor vannmelon i to. Fjern skallet på den ene halvdelen og legg kjøttet i en blender, sil deretter vekk frøene. Du vil få ca 2,5 dl ut av en halv melon. Hell vannmelonjuicen i en kjele. Du skal ikke varme opp dette helt enda.

2. Legg gelatinplatene opp i kjelen sammen med melonjuicen. La platene ligge i et par minutter. Visp forsiktig sammen.

Bruker du gelatinpulver trenger du en teskje pulver per desiliter væske du bruker. Velger du gelatinplater, bruker du to plater per desiliter.

Skru på stekeplaten på middels varme. Tilfør omtrent 60 gram sukker, og visp sammen.

3. Husk at vannet ikke skal koke. Tilsett omtrent 2,5 dl kaldt vann. Hell blandingen i en passe stor form. Husk at formen skal smøres veldig forsiktig, med et tynt lag olje eller annet fett. Sett inn i kjøleskapet til geléen er blitt fast. Dette tar omtrent 2 timer.

Lag nummer to

4. Kutt opp en håndfull med fersk mynte.

5. Hell 2,5 dl vann i en kjele. Ikke skru på varmen enda. Ha opp gelatinen og la det ligge et par minutter, som du gjorde med lag en. Visp sammen. Skru på stekeplaten på middels varme, og tilsett 60 gram sukker. Bland god.

6. Heller ikke her skal vannet koke. Tilsett 2,5 dl kald rom, og putt mynten inn i blandingen. Sett inn i kjøleskapet i ytterligere to timer, til geléen er stivnet.

7. Finn frem en pepperkakeform, eller en annen skarp, formet gjenstand å kutte med. Press forsiktig formen ned i geléen. Sørg for at det ikke sitter igjen noen mintblader på formen når du skal kutte ut den neste.

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også