Norsk lam er i verdensklasse, og nå på høsten er denne flotte råvaren i høysesong. Men hva skal du drikke til?

Den erkenorske klassikeren fårikål er best med lyse og smaksrike øl. Disse ølene kan du også bruke til lammefrikasse. Om du vil stelle i stand en indisk lamb curry, skal du drikke en india pale ale (IPA) til.

Men i de aller fleste andre tilfeller, hvor vi snakker om filet, carré, koteletter eller lår, som er pannestekt og/eller ovnsstekt og forøvrig tillaget med europeisk tilbehør, er det rødvin som gjelder.

Smaksrike rødviner

Lam er ganske kraftig på smak, og kjøttet bør derfor få følge av tilsvarende smaksrike rødviner. Det er også bra om vinene har endel struktur i form av syre og/eller garvestoffer.

Det klassiske er rødviner fra Rioja og Bordeaux, men også viner fra Toscana og den såkalte nye verden kan være gode alternativer, og vi har dekket alle disse med våre fem anbefalinger, som du finner nederst i denne artikkelen.

Her er noen fine og rødvinsvennlige lammeoppskrifter:

Klassisk lammelår

Lammeindrefilet med ratatouille

Lammelår med sennep, aubergine og paprika

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!