Det er ingenting i veien med vin til sushi. Tyske rieslinger passer aldeles perfekt. Men vin er ikke eneste alternativet. Noen drikker sake, mens andre igjen vil ha grønn te. Og så har vi selvsagt øl, og det er det det skal handle om her. Når vi i det følgende skal diskutere sushi og øl, tenker vi på det utvidete sushi-begrepet, altså både sushi, sashimi og maki.

Litt av hvert

Selv om det finnes fet fisk, som laks, kveite og tunfisk, er det også endel magrere ingredienser, som scampi og kamskjell. Videre er tilbehøret magert, både ris, soyasaus, wasabi og ingefær. Og mens fisken er ganske nøytral på smak, er risen svakt sursøt, soyasausen salt, wasabien sterk og ingefæren sterkt sursøt. Dette gjør at vi trenger et lyst øl som både har friskhet og god sødme, samt en ganske lav grad av bitterhet.

Hvete, blond og lys lager

Hveteøl er perfekt, men pass på så du ikke velger et som er for sterkt krydret med koriander. Blonde øl i belgisk stil passer også godt. Lys lager, hvor pils er en underkategori, fungere også bra, men velg en med moderat bitterhet.

I bunnen av denne artikkelen finner du fem anbefalte øl til sushi. Vi har valgt ut et tysk og et dansk hveteøl, en norsk blond og to japanske lyse lagere. Poenggivningen er for kvaliteten på selve ølene - ikke hvor godt de passer til sushi.

Det begynner å bli ganske mye bra sushi takeaway rundt forbi etterhvert, men vil du prøve å lage sushi selv, kan du prøve disse oppskriftene:

Sushi

Sashimi av laks

Maki for nybegynnere

Sjekk også denne videoen om du vil prøve å lage sushi selv:

Om du er interessert i kraftigere øl til kraftigere kost enn sushi, må du få med deg disse testene:

Pale ale og IPA

Belgiske brune og doble

Porter og stout

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!