=

Test av champagne © Foto: Øivind Lie

TEST

Test av champagne

Pol Roger Brut

Middels fyldig med passe syre og ganske lang ettersmak.

TESTKARAKTER:

86/100 86

Varenummer: 621201

Varetype: Musserende vin

Produktutvalg: BASISUTVALG

Passer til: Fisk Lyst kjøtt Apertiff

Land/distrikt: Frankrike , Champagne , Øvrige

Råstoff: 1/3 Pinot Noir, 1/3 Pinot Meunier, 1/3 Chardonnay

Metode: Tradisjonell vinifikasjon. Annengangsgjæring på flaske. Min. 42 md. flaskelagring.

Innhold: Alkohol 12,50% Sukker: 11,20 g/l Syre: 5,50 g/l

Lagringsgrad:Konsumferdig, men kan fortsatt oppbevares

Produsent: Pol Roger

Grossist: Vinetum AS

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 329

Konklusjon

Rik gyllen på farve. Middels mousse. Svakt oksidert og tydelig mineralsk duft med innslag av epler og mineraler. Middels fyldig med moden og sødmefull frukt, passe syre og ganske lang ettersmak. En litt søtlig note i retning malt eller karamell forstyrrer helhetsinntrykket.

Vår karakter:

klikk logo
86/100

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Alle produktene i Vi har testet champagne

Produkt Veil. pris Vår karakter
=

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut

Middels fyldig, frisk syre og ganske lang ettersmak.

252,50,-

89/100

=

Grémillet Brut Selection

Slank og syrlig smak med kjølig frukt og ganske lang ettersmak.

209,90,-

89/100

=

E. Michel Extra Brut

Middels fyldig og en lang og syrlig ettersmak.

224,90,-

88/100

=

Veuve Clicquot, Brut

God sødme og friskhet med ganske lang ettersmak.

379,90,-

88/100

=

Moët & Chandon Impérial Brut

Frisk, med middels fylde. God lengde og lette mineraler i avslutningen.

364,90,-

87/100

=

Charlemagne Blanc de Blancs Réserve, Brut

Middels fylde, god syre og brukbar lengde.

294,80,-

87/100

=

Bollinger Spécial Cuvée, Brut

Middels fylde, god syre og brukbar lengde.

399,90,-

87/100

=

Clouet Silver Brut Nature

Middels fylde, fin frukt, frisk syre og ganske lang ettersmak.

256,60,-

87/100

=

Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru

Ganske rik, passe syre og lang ettersmak.

289,90,-

86/100

=

Nicolas Feuillatte, Brut

Ganske stram, frisk og fin smak med lang ettersmak.

324,90,-

86/100

=

Pierre Peters Cuvée de Reserve Grand Cru

Ganske stram, frisk og fin smak med lang ettersmak.

289,40,-

86/100

=

Taittinger Brut Réserve

God fylde med rik frukt, passe syre og ganske lang ettersmak.

329,90,-

86/100

=

Pol Roger Brut

Middels fyldig med passe syre og ganske lang ettersmak.

329,-

86/100

=

Moët & Chandon Impérial Rosé

Ganske rik smak med god sødme, passe syre og fin lengde.

399,90,-

86/100

=

Bonnet Grand Réserve, Brut

Moden og sødmefull med passe syre og lang ettersmak.

229,90,-

85/100

=

Veuve Clicquot, Sec

Rik og sødmefull med passe syre og lang ettersmak

224,90,-

85/100

=

Lanson Black Label, Brut

Rik og moden smak med god sødme, passe syre og lang ettersmak.

339,-

85/100

=

Turgy Réserve Selection Blanc de Blancs

Middels fyldig med passe syre og ganske lang ettersmak.

239,90,-

84/100

=

Lanson Rosé Label Brut Rosé

Slank, syrlig og ganske kort.

369,-

83/100

=

Déthune Grand Cru Extra Brut

En litt uren note dukker opp i denne sammen med en syre som er litt ute av kontroll.

215,-

73/100

=

Bache-Gabrielsen X.O. Fine Champagne

En søtlig konjakk med noe kort, fyldig smak

454,9,-

83/100

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Drikke

Rioja, Bordeaux, Rhône, Piemonte og Toscana.

Dette drikker du i helgen

Her er fem skikkelig gode rødviner fra de klassiske vindistriktene i Europa.

KUGELHOPF: Dette er et brød som ser ut som en kake. Det kan lure hvem som helst.=

Brødet som ser ut som en kake

Du baker det lett. Kjempelett.

God vin til både bacalao, pizza og pasta.

Kjendisvinen er både billig og perfekt til noe av det du spiser mest av

En favoritt er kommet i ny og friskere årgang.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Drikke

Hva kan du om brennevin?

Her finner du spørsmål om cognac, whisky og mye mer.

Dette drikker du i helgen

Her er fem skikkelig gode rødviner fra de klassiske vindistriktene i Europa.

Hva kan du egentlig om norsk øl?

Både enkle og noen litt vanskeligere spørsmål her.