Det er noe herlig og uhøytidelig med sangria. Og det er perfekt til en uhøytidelig samling og gode tapas.

Share

Jeg er ikke sikker, men for en nordmann som må ut med en hundrings for ei flaske vin er det befriende å helle innholdet over i ei mugge og fylle den med frukt - og kanskje litt brus. (Føles det ikke befriende? Får du snarere en stikkende følelse av at du kaster bort en flaske rødvin? Da skal du ikke lage sangria).

Det skulle ikke forundre meg mye om det har en terapeutisk virkning på på oss nordboere som vanligvis behandler vin med samme respekt som skjør porselen.

Som regulær kunde på Vinmonopolet (og dermed inngående kjennskap til prisnivået) skvetter jeg alltid litt når jeg ser spanjolene serverer søt sherry med appelsinskiver (som om det var cola vi hadde med å gjøre). - Respektløst, innvender refleksen min.

Men, det handler om at vinene er litt mer tilgjengelige og hverdagslige enn hos oss, antakelig. Og da har du lettere for å eksperimentere.

Hva er sangria?

Sangria er altså rødvin med fruktbiter og gjerne litt sukker. Noen ganger finner også noen slanter brennevin veien til mugga. Helst brandy.

Min oppskrift finner du nedenfor. Har du noen tips om sangria du vil dele? Bruk kommentarfeltet nedenfor.

Les også:

Seks enkle tapas

Supereplekaka lager du slik

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Sangria

Når du lager sangria kan du være sikker på at folk kommer i godt humør.

Ingredienser:

1 fl rødvin, helst spansk

1 stk sitron

1 stk appelsin

1 stk eple

brandy, eventuelt

2 dl sitronbrus

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!