Frode Aga.

Frode Aga og Hallingstuene fikk utmerkelsen «Best of Award of Excellence» for sitt vinkart. © Foto: Hallingstuene

Winespectator`s Restaurant Wine List Awards

Prisene er som følger:

( 1 glass) Award of Excellence (2957 restauranter)

(2 glass) Best of Award of Excellence (816 restauranter)

(3 glass) Grand Award (72 restauranter)

Det amerikanske vinmagasinet Winespectator har, via sin Restaurant Wine List Awards, publisert sin liste over de restaurantene i verden som fortjener status på grunn av deres vinlister.

Winespectator regnes av mange som selve bibelen for vinelskere.

Over 3845 restauranter fra hele verden sendte inn sine vinlister til Winespectator for vurdering.

Listen anerkjenner restauranter som har vinlister som inneholder interessant utvalg, er riktig i forhold til maten de serverer og tiltrekker bredden av vinelskere.

Se listen over de restaurantene som fikk «Best of Award of Excellence» nederst i artikkelen.

- Vi sender inn oppdaterte vinkart en gang i året til Winespectator, sier Jarle Baer, innehaver av tre av restaurantene som havnet på listen. Det er Oslo Spiseforretning, Markveien mat & vinhus og Dr. Kneipp's vinbar.

- Vi må blant annet sende inn menyene våre, forklare hvordan vi kalkulerer prisene på vinene våre og hvordan lagerforholdet er.

Du kan lese mer om Wine Spectator's Restaurant Wine List Awards her.

Les også:

Slik blir baconet sprøtt

Rettene som redder helgen

Del saken med andre på to trykk!

Norge best

Hele 19 restauranter i Norge fikk utdelt priser. 15 av restaurantene oppnådde statusen «Best of Award of Excellence» og fire av dem oppnådde statusen «Award of Excellence».

Det var ingen av restaurantene som oppnådde status som «Grand Award».

I broderlandet Sverige var det kun åtte restauranter som havnet på den gjeve listen, mens i Danmark var det elleve restauranter.

Norge har faktisk flere restauranter på listen enn Frankrike som har tretten restauranter på listen. Når det er sagt, var det hele seks av de totalt tretten restaurantene som oppnådde status med «Grand Award».

Fire av de totalt 19 restaurantene på Winespectator´s liste oppnådde status med Award of Excellence.

Baltazar Ristorante e Enoteca

Bølgen & Moi Briskeby

Dr. Kneipp's Wine Bar

Skytterkollen

Effekt

- Den største effekten av Winespectator sin liste er turister som oppsøker restaurantene mine. Her hjemme i Oslo er det lite oppmerksomhet rundt listen forteller Baer.

Kjetil Smørås, direktør for Augustin - Grand Terminus og Altona i Bergen mener det er vanskelig å måle effekten av denne listen her hjemme, men ser at turister fra blant annet USA gjerne oppsøker dem med listen fra Winespectator i hånden.

- Det er uansett et kvalitetsstempel for nordmenn at vi er med på Winespectator sin liste og det er styrkende for konseptet vårt.

Les også:

Billige og gode rødviner

Slik lager du perfekt potetmos

Stor test av vinterdresser for barn

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!