Det er flere måter å lage iskaffe på. De fleste lager kaffe og kjøler den ned. Da får du som regel en bitter kaffe som ikke gjør mange glade.

Den beste måten å gjøre det på er å la kaffe trekke i kaldt vann. Det tar mye lenger tid enn med varmt kanskje. En times tid er et rimelig estimat. Så filtrerer du ut kaffegruten (kaffefilter eller kjøkkenhånkle). Så serverer du gjerne med is.

De mest populære iskaffevariantene (mocha og latte) gjøres som regel ved at man lager vanlig (varm) kaffe, har eventuelt i sjokolade eller andre smakstilsettinger og har dem i iskald melk. Det blir ikke like bra, men helt ok.

Her er to superenkle oppskrifter.

God kaffe!

Iskaffe latte

Til 1 porsjon:

espresso, enkel

1 ts sukker

10 isbiter

melk (fyll opp til ca. 300 ml i blender)

Høyde (px): Bredde (px):

Iskaffe mocha

Til 1 porsjon:

espresso, enkel

10 isbiter

3 cl flytende mørksjokolade(eller sjokoladesaus)

melk(fyll opp til ca. 300 ml i blender)

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!