Cosmopolitan ser lekker ut. Gjør du det riktig smaker drinken godt også. Og du: Dette er ikke noe jentedrikk.

Veldig ofte er utgavene av "Cosmo" du får servert i baren bare barnemat. De er søte, nedsaftede varianter av en drink som ikke fortjener å bli vanæret på den måten.

Sex in the city

Jentene i Sex og singelliv bestiller cosmopolitan over en lav sko. Ved et minneverdig tilfelle kjører Carrie inn i en drive-through og bestiller "cheeseburger, stor pommes og en cosmopolitan".

I filmen dukker drinken opp igjen. Miranda spør plutselig hvorfor vi ikke drikker cosmopolitan lenger, hvorpå Carrie svarer "fordi alle andre begynte å gjøre det". Beste metakommentaren ever.

Opprinnelsen til cosmopolitan

Det finnes flere historier om hvordan denne drinken oppsto. Den vanligste er historien om bartenderen Cheryl Cook. I et intervju med nettstedet Ardentspirits.com forteller hun at drinken kom til verden i 1985 eller 1986.

Cook oppdaget at mange bestilte martinier bare for å ha martiniglass i hånden for å se kule ut. Da bestemte jeg meg for å lage en drink som alle kunne like og som så bra ut. Slik kom Cosmopolitan til verden. Og cranberry juice? Jo, for det ble "oh so pretty in pink".

Ikke gjør disse feilene

Det er minst to måter å ødelegge denne cocktailen på. Du kan ha 1) ha for mye Cointreau og du kan 2) søle det til med for mye tranebæjuice (som kjennes best her i landet som Cranberryjuice) .

Jo mindre du bryter de reglene får du en temmelig syrlig, lekker drink som holder nesten 40 prosent.

Her er oppskriften!

Cosmopolitan

Sex in the city gjorde sitt til at Cosmopolitan fikk ny popularitet. Her er oppskriften!

Til 1 porsjon:

3 cl vodka

1 cl cointreau

1,5 cl limesaft

3 cl tranebærjuice

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!