Caipirinha inneholder limebåter, sukker, isbiter - og mest og ikke minst, nasjonalbrennevinet cachaça (den rare c-en uttales som s). I likhet med rom, er cachaça et sukkerbrennevin. Men til forskjell fra rom, blir cachaça laget av friskpresset sukkerrørsaft, mens rom lages av melasse som er et restprodukt fra sukkerproduksjon.

Ikke slurv med rekkefølgen

Standarddosen cachaça i caiprinha er 5 cl. Så skal du lage den på ekte brasiliansk maner, holder du deg til det.

Ellers er det viktig å være nøye med rekkefølgen når du lager drinken. Om du ikke knuser sukkeret med limebåtene først, men tilsetter det til slutt, vil det rett og slett ikke løse seg opp.

Et annet godt tips er å bruke en muddler av tre til å knuse limebåtene. Samtidig som du prøver å ikke skvise for mye på skallet, for det kan gi en bitter smak på drinken.

PS: Ordet «caipirinha» betyr "liten landsbyjente".

Oppskrift på caipirinha

Oppskrift på Caipirissima (med rom)

Oppskrift på Caipirosjka (med vodka)

Kilder: "Caipirinha" av Maria Lucia Uchôa , wikipedia.org

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!