Bilde

Seks hvite viner er testet. © Foto: Petter Berg/HM Foto

TEST:

Kjendisenes hvitviner

Vi testet seks kjendis-hvitviner, og fant et par gode kjøp.

De hvite kjendisvinene vi testet representerer land som Østerrike, Frankrike og Italia. Blant kjente personer som har satt sitt navn sine på etiketten, finner vi både rikskjendiser, vinkjendiser og matkjendiser. Vinekspert Frithjof Nicolaysen dro seieren i havn med to av sine hvitviner.

Collection Frithjof Nicolaysen Grüner Veltliner 2007.

Denne hvitvinen kan du nyte som aperitif eller til fisk og skalldyr.

Varenummer: 55861

Pris: 94,90

Volum: 75 cl

Varetype: Hvitvin

Utvalg: Bestillingsutvalg

Land/distrikt: Østerrike/Weinviertel

Råstoff: 100% Grüner Veltliner

Produsent: Arcus

Testpanelet sier:

Dyp strågul på farve med grønnskjær. Aromatisk duft av melon, pære og gule epler. Frisk og tørr syre med god fylde og frisk saftig frukt. Ok lengde.

Poeng: 84

Collection Frithjof Nicolaysen Viognier 2007.

Denne vinnen kan du nyte som aperitiff. Den passer også godt til retter av både fisk eller lyst kjøtt.

Varenummer: 20167

Pris: 96,90

Volum: 75 cl

Varetype: Hvitvin

Utvalg: Hovedsortiment

Land/distrikt: Frankrike/languedoc-Roussillon

Råstoff: 100% Viognier

Produsent: Arcus

Testpanelet sier:

Lys strågul på farve med noe grønnskjær. Ren duft med floralt preg. Fersken, sitrus, pære og melon dominerer, men det finnes også hint av stikkelsbær og grønne undertoner. Frisk og tørr på smak med middels syre, god fylde og floral frukttone. Ok lengde.

Poeng: 83

Finn Schøll Flora Norvegica.

Denne vinen egner seg godt til retter av fisk, skalldyr eller grønnsaker.

Varenummer: 57500

Pris: 229,10

Volum: 200 cl

Varetype: Hvitvin

Utvalg:Bestillingsutvalg

Land/distrikt: Østerrike/Ikke oppgitt

Råstoff: 85 % Grüner Veltliner, 15 % Riesling

Produsent: Arcus

Testpanelet sier:

Dyp strågul på farve. Dufter av eple, pære og sitrus. Frisk syre, middels fylde og frisk fruktighet. Noe kort og lett bitter avslutning.

Poeng: 81

Anne Kat - Tatt Av Vinen 2007.

Denne vinen passer til aperitiff. Du kan også nyte den til retter av skalldyr eller lyst kjøtt.

Varenummer: 57380

Pris: 119,90

Volum: 75 cl

Varetype: Hvitvin

Utvalg:Bestillingsutvalg

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Råstoff: 100 % Cortese

Produsent: Cant. volpi

Testpanelet sier:

Lys strågul på farve med noe grønnskjær. Ren og aromatisk duft med preg av eple, sitrus og pære. Middels syre og god fylde. Rik utviklet frukt med bitter avslutning.

Poeng: 80

Denne vinen passer til aperitiff. Den kan også drikke til retter av fisk og skalldyr.

Varenummer: 57207

Pris: 97,50

Volum: 75 cl

Varetype: Hvitvin

Utvalg: Bestillingsutvalg

Land/distrikt: Italia/Lombardia

Råstoff: Pinot Grigio

Produsent: Arcus

Testpanelet sier:

Strågul på farve med noe grønnskjær. Ren duft av eple, pære og sitrus. Lav syre og middels fylde. Noe fet og ufrisk frukt i smaken med svakt bitter avslutning.

Poeng: 80

Cuvée Christer Berens Trebbiano d'abruzzo 2007.

Denne vinen kan du drikke til retter av fisk, skalldyr eller lyst kjøtt.

Varenummer: 20140

Pris: 87,90

Volum: 75 cl

Varetype: Hvitvin

Utvalg: Hovedsortiment

Land/distrikt: Italia/Abruzzo

Råstoff: 85 % Trebbiano, 15 % Pecorino

Produsent: Farnese

Testpanelet sier:

Strågul på farve med hint av grønnskjær. Ren floral duft av sitrus, fersken, mocca og tropiske undertoner. Frisk og tørr på smak med middels fylde og grei syre.Rik alkoholholdig frukt og noe ubalansert. Litt kort.

Poeng: 80

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Drikke

Tilbehør og tilberedning er bestemmende for hvilken vin du skal velge til sopp.

Hvilken vin til sopp?

Du kan drikke både rødt, hvitt og musserende til sopp.

Vinene bør ha litt sødme for å matche krabben.

Tre viner passer perfekt til høstens delikatesser

Viner til krabbe bør ha litt sødme for å matche sødmen i krabbekjøttet.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Terningkast 6 til den billigste karbonadedeigen

Høy kvalitet, men en er best.

artikkel bilde

Nei, bildet er ikke photoshoppet

Denne og åtte andre rimelig drøye flyplasser.

artikkel bilde

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Drikke

Denne mannen gjør minst to ting feil

Du tror du kan skåle riktig? Sjekk dette.

Hva kan du egentlig om norsk øl?

Både enkle og noen litt vanskeligere spørsmål her.