Sunniva Premium Eplejuice frå Hardanger.

Sunniva Premium Eplejuice frå Hardanger er den beste juicen i denne testen. © Petter Berg/HM Foto

Epler

DÅRLIG TILBUD: Den norske stat har ikke engang råd til å finanaisere fruktordning til skolene. - Hadde vi hatt full moms på brus, kunne vi finansiert frukt til alle norske elever, mener Norum. © Foto: istock

Eplejuice er populært både til frokost og som tørstedrikk. Vi ville gjerne finne ut hvilken eplejuice som er best, og for å avgrense utvalget testet vi kun juice - ikke nektar. Alle eplejuicene finner du i butikker som er landsdekkende.

Best i test

Sunniva Premium Eplejuice frå Hardanger, 1 liter, 6 poeng.

Dufter epler. Smaker friskt og syrlig. Gir en følelse av ekte epler i smaken. Absolutt den beste eplejuicen i testen, men også den dyreste. Du må ut med vel 30 kroner for en liter, men det er den absolutt verdt. Dette er sesongvare og er å finne i butikkene fra midten av september til februar.

Testmetodikk

Produktene ble servert kjøleskapskalde (som er den vanligste serveringsform i de tusen hjem) og smakt blindt. Følgende kriterier ble lagt til grunn: Farge, duft og smak. Juicen skal lukte friskt, fruktig og rent av epler. Smaken skal være frisk, fruktig og ren. Vi har ikke vektlagt pris i vurderingen.

Testpanel

I testpanelet satt Christopher Sjuve og Evind Seiness. Sjuve er redaksjonssjef på Klikk Mat og Seiness er kokk.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!