Testpanel og testmetodikk

I testpanelet satt Arnie Stalheim, vinekspert, Christopher Sjuve, matredaktør klikk.no og Janicke Ulvatne, testansvarlig mat og drikke.

Testkriteriene var: Farge, duft og smak.

Vinene er gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Vi har smakt fem ulike viner fra produsenten Chãteau Indage.

Chãteau Indage er en av indias største vinprodusenter, som vi finner i Narayangaon-distriktet, nord i delstaten Maharastra.

Maharastra er senteret for indisk vinproduksjon og 95 prosent av all vin som produseres i India lages her. I følge Dn.no lager inderne mye vin og eksporterer en god del, men drikker de likevel lite selv, vinkonsumet er nær null.

I Norge drikker vi mye vin, men mange av oss er skeptiske til vin fra ukjente land.

Men det er ingen til grunn til å være skeptisk til indisk vin. Kvalitetsmessig er den slett ikke verst!

Hvordan få tak i indisk vin?

Vi spurte daglig leder Rune Bugge i ITG, International Trading Group, som blant annet importerer vin fra India til Norge.

- Foreløpig er vinene kun tilgjengelige på indiske restauranter. Men etterspørselen blir stadig større, også hoteller og barer henvender seg til oss og er nysgjerrige, sier Bugge.

Ifølge Bugge har ITG en leveranseavtale med Vinmonopolet, men ingen distributør foreløpig. Du må derfor besøke en indisk restaurant for å drikke indisk vin.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!