Kulinarisk direktør hos Beringer Vineyards, Jerry Comfort, holder vinsmkaing i Oslo. © Foto: V&S

Eiketre i Knights Valley © Foto: V&S

Drueranker hos Beringer Vineyards © Foto: V&S

Vi inviterer deg til en spennende smaking hvor du lærer hvordan våre ulike smakssanser, som søtt, surt, salt, bittert og protein/umami, reagerer sammen med ulike typer vin.

Jerry Comfort har et spesialprogram som heter "Food and Wine in Harmony", og han vil fortelle oss mer om dette. Etter smakingen og foredraget vil det bli servert vin og en amerikansk mingle-buffét, laget av kokkene på Kulinarisk Akademi (link).

Beringer Vineyards er den eldste vingården som fremdeles er i drift i Napa Valley, California. I 2001 fikk eiendommen plass i det nasjonale registeret for historiske steder og som et historisk distrikt.

Vingården er grunnlagt av Jacob Beringer som forlot hjemlandet Tyskland i 1868 for å starte et nytt liv i New York sammen med sin bror, Frederick. Han hadde reist til amerika fem år tidligere.

Jacob, som hadde jobbet i vinkjellere i Tyskland da han var yngre, fant seg ikke til rette i New York. Han hadde hørt om det varme, solfylte klimaet i California som var ideelt for å dyrke vindruer. I 1870 dro han til Napa Valley hvor han oppdaget til sin store glede det steinete, veldrenert jordsmonnet som var likt i hans hjemland Rhin-dalen.

I 1875 kjøpte han og broren land og begynte å dyrke vin som kunne måle seg med det beste i Europa. Beringer Vineyards ble grunnlagt i 1876.

Du kan lese mer om Beringer Vineyards, og om "Food and Wine in Harmony-programmet" til Jerry Comfort her:

www.beringer.com

Viner vi skal smake:

Napa Valley Sauvignon Blanc

Stone Cellars Chardonnay 2005

Blush (rosé) 2006

Founders Estate Zinfandel 2005

Knight Valley Cabernet Sauvignon

Program:

Dato: Mandag 15. september 2008

Tid: Kl 18.00-21.00

Sted: Kulinarisk Akademi, tidligere Gastronomisk Institutt

Maridalsveien 85/87 (rett ved Mølla), 0461 Oslo

Pris: Kr 495 per person. Prisen inkluderer smaking, foredrag og amerikansk mingle-buffét.

Begrenset antall plasser, førstemann til mølla!

Velkommen!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!