Drinken French 75 så dagens lys under første verdenskrig, nærmere bestemt i 1915 på New York Bar i Paris, som senere fikk navnet Harry's New York Bar.

En French 75 har mye til felles med en Tom Collins, altså gin, sitronsaft og sukkerlake, men i French 75 er sodavannet erstattet med champagne.

Denne drinken sparker såpass godt i fra at folk mente den kunne sammenlignes med en fransk 75 mm kanon, og derav altså navnet.

Casablanca

For trivia-interesserte kan vi opplyse om at French 75 dukker opp i filmklassikeren Casablanca med Ingrid Bergman og Humphrey Bogart.

Det finnes flere versjoner av French 75. I en av dem byttes gin ut med cognac, mens det i andre varianter kan inngå alt fra calvados, grenadine og absinthe.

Da vi skulle velge oppskrift, valgte vi å gå for den offisielle versjonen av French 75 fra International Bartenders Association. Du finner den rett nedenfor her.

Colourbox.com

French 75

Denne drinken minner i mangt og meget om en Tom Collins, men hvor sodavannet er erstattet med champagne.

Til 1 porsjon:

3 cl gin

2 ss sukkerlake

1,5 cl sitronsaft

6 cl champagne

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!