Vi har allerede kommet med anbefalinger til hva du skal drikke til ribbe og lutefisk. Men vin er også en flott julegave, uavhengig om mottageren vil drikke den i julen, eller spare den til en annen anledning.

Hvitt, rødt og søtt

Vi har plukket frem fem viner, som alle vil være flotte julegaver, én hvit, tre røde og én søt og sterk. Nærmere omtale av vinene, hvor lenge de kan lagres og hvilken mat som passer til, finner du nederst i artikkelen.

Den hvite er en burgunder som passer til rike sjømatretter med smørbaserte sauser. De tre røde er henholdsvis en amarone i flott gavepakning designet av Snøhetta, en klassisk og moden bordeaux til svært hyggelig pris, samt en brunello fra den flotte 2010-årgangen. Til slutt har vi tatt med en helt superb portvin, en 30 år gammel tawny. Dyr, ja, men verdt hver eneste krone.

Tilgjengelighet

Når vi er så tett oppunder jul, er det risikabelt å bestille viner fra polets bestillingsutvalg, da du kan risikere at du ikke får vinene levert i tide. Vi har derfor prioritert viner med god tilgjengelighet.

Den hvite burgunderen, amaronen og brunelloen er alle i basis. Bordeauxen er i bestillingsutvalget, men finnes også inne i endel polutsalg. Portvinen er også i bestillingsutvalget, men er tilgjengelig i ganske mange utsalg.

Om du trenger flere forslag til julegaveviner, kan du la deg inspirere av våre 10-på-topp-lister over de beste rødvinskjøpene under 120 kroner og under 200 kroner. Alle disse vinene er tilgjengelige i basis.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!