Ukens beste vinkjøp

Anvendelig italiensk rødvin

Bacalao er bare en av rettene som denne friske, lette og røde italieneren passer til.

GOD RØDVIN: Villa Borghetti Valipolicella.

GOD RØDVIN: Villa Borghetti Valipolicella. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert
BACALAO: Deilig høstmat som fortjener ditto vin til.

BACALAO: Deilig høstmat som fortjener ditto vin til. Foto: Foto: KIm Holthe/frukt.no

Vinen kommer fra dette området: Valpolicella

Vi tar turen til Veneto i Nord-Italia, nærmere bestemt vindistriktet Valpolicella. Ukens vinanbefaling kommer fra produsenten Pasqua i den sentrale Classico-sonen, og er basert på en druemiks med 70 % corvina, 20 % rondinella og 10 % molinara.

Villa Borghetti Valpolicella Classico 2007, vnr 3583, kr 100, 82 poeng.

Dyp rubinrød på farve. Syrlige kirsebær i duften med innslag av urter og nøtter. På den slanke siden av middels fyldig. Pen og syrlig frukt med middels lang ettersmak. En lett og appetittvekkende bitterhet i avslutningen. Fine tanniner.

Denne vinen er ikke noe lagringsprosjekt. Du bør drikke den nå for å få med deg den friske frukten. I matveien er den ganske så fleksibel. Pizza, pasta med tomatsaus, samt lettere kyllingretter, er alle fint matfølge. Liker du rødvin til torsk og annen hvit fisk, er denne vinen glimrende. Hvorfor ikke prøve den til bacalao? Du kan også drikke den som "kosevin" uten mat. Husk bare å ikke servere den for varm. Den smaker best på 13-15 grader.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Lun kyllingsalat

Calzone

Bacalao

Flere tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Billig og økologisk rødvin

God chablis til moderat pris

Glimrende Valpolicella til både fisk, pizza og pasta

Rimelig, frisk og slank hvitvin

Mye chianti for pengene

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag