Middag på 1-2-3

Deilig tunfisk med lime og hvitløk

Smaken av lime og hvitløk passer ypperlig til tunfisk.

La tunfisken ligge i marinade i 30 minutter før du steker den.

La tunfisken ligge i marinade i 30 minutter før du steker den. Foto: Foto: istock

Publisert Oppdatert
Lime er et bra tilbehør til asiatisk mat.

Lime er et bra tilbehør til asiatisk mat. Foto: Foto: istock

Det kan ikke sies for ofte - fersk tunfisk smaker fabelaktig! Hvis det er vanskelig å få tak i fersk tunfisk, kan du forsøke å bestille det hos fiskehandleren noen dager i forveien.

Tunfisk med lime

(4 porsjoner) Ingredienser:

1 stk lime, saft og revet skall av

2 fd finhakket hvitløk

1 ts sesamfrø

0,25 ts salt

2 ss finhakket persille

600 g filet av tunfisk

2 ss olivenolje

300 g nudler

1 stk lime i båter

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen limesaft, limeskall, hvitløk, sesamfrø, salt og persille i en bolle.

2. Tørk tunfiskfileten med kjøkkenpapir og legg den i marinaden.

3. Gni marinaden godt inn i fisken og la den ligge i 30 minutter.

4. Varm olivenoljen i en stekepanne. Stek fisken 1-2 minutter på hver side. Den skal være rå i midten.

5. Kok nudlene i godt saltet vann til de er «al dente», 5-8 minutter. Sil av vannet. Fordel nudlene på tallerkener og hell resten av marinaden over nudlene.

6. Skjær fisken i skiver og anrett dem oppå nudlene sammen med limebåter.

Velbekomme!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag