Hvorfor ikke lage en ertestuing som tilbehør til pannekakene? © Foto: Matprat

Fylte pannekaker

(4 porsjoner)

Ingredienser:

12 stk pannekaker

1 stk purre

2 ts smør eller olje

1 beger rømme eller kesam

300 g skinke

5 dl revet hvit ost

1 ts tørkede urter, f.eks. timian eller oregano

Fremgangsmåte:

1. Stek pannekaker på vanlig måte.

2. Finsnitt purre og surr den myk i litt smør eller olje.

3. Rør sammen rømme/kesam, skinke i terninger, halvparten av revet ost og all purren.

4. Legg fyllet på pannekaken og rull sammen.

5. Legg pannekakene i en smurt form, og varm dem midt i stekeovnen på 225 ºC i 5-6 min.

Dersom du ønsker å drysse litt revet ost over, ha dette over pannekakene når du setter dem i ovnen. Osten skal være smeltet og gyllen når du tar pannekakene ut av ovnen.

Servér med salat eller ertestuing

Velbekomme!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!