Test av karbonadedeig

Den billigste får terningkast 6

Høy kvalitet, men en er best.

TEST AV KARBONADEDEIG: Vi har smakstestet 5 ulike typer karbonadedeig.
TEST AV KARBONADEDEIG: Vi har smakstestet 5 ulike typer karbonadedeig. Foto: Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert
RETT FARGE: Karbonadedeig skal ha en fin og frisk rødfarge, mener pølsemaker Tore Teigen.
RETT FARGE: Karbonadedeig skal ha en fin og frisk rødfarge, mener pølsemaker Tore Teigen. Foto: Tore Fjeld
GOD KVALITET: Ekspert Tore Teigen synes det er god kvalitet på karbonadedeigen. Ingen av produktene får dårligere karakter enn 3.
GOD KVALITET: Ekspert Tore Teigen synes det er god kvalitet på karbonadedeigen. Ingen av produktene får dårligere karakter enn 3. Foto: Tore Fjeld

Om testen:

Smakstesten av 5 ulike typer karbonadedeig med tilsatt salt og vann er utført av pensjonert pølsemakermester Tore W. Teigen, som i dag jobber som uavhengig konsulent for kjøttbransjen.

Karbonadedeigene er vurdert ut fra utseende, konsistens/stekeegenskaper og smak, der smaken er tillagt mest vekt. 100 gram av hver karbonadedeig er hakket opp og stekt, og deretter veid på nytt for å avdekke stekesvinn. Kiloprisen er basert på prisen i butikken hvor karbonadedeigen er kjøpt. Produktene er kjøpt inn i uke 33 på Rema 1000, Coop Mega, Meny og Rimi i Oslo.

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2014, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også