Spareribs er deilig, men for å få best mulig resultat, bør du være kresen på hva du handler inn. Ofte er de spareribsene du kjøper i vanlige matbutikker nesten bare bein med noen tynne kjøttslintrer. Om du har mulighet for å oppsøke en skikkelig slakter, så gjør for all del det. Eller ta turen til et bedre supermarked med egen, betjent kjøttdisk. Se nøye etter om det er godt med kjøtt på beina.

Spareribs finnes i mange varianter, og forskjellene ligger stort sett i rub, marinade eller glasering. Du kan få dem i en ganske tradisjonell variant, eller med honning og sennep. Det finnes imidlertid også asiatiske varianter av spareribs, og de er, ikke uventet, ganske spicy.

Kaduk Muu Yang

Vår favoritt-thairestaurant i Norge, Plah i Oslo, lager veldig mye god mat. De kaller det "Contemporary Thai Cuisine", altså en modernisert utgave av det klassiske thaikjøkkenet. Vi har tidligere presentert deres oppskrift på thai-inspirerte blåskjell, Pad Hoi Malaeng, samt en frisk og spenstig drink kalt Kumquat Caipirinha.

Som du sikkert har skjønt allerede, så har Plah også spareribs, og de går under navnet Kaduk Muu Yang. De har preg av både surt, søtt og salt, samt et skikkelig chili-kick. Oppskriften finner du nedenfor.

Om du lurer på hva du skal drikke til dette, passer det med en kraftig og sødmefull rødvin, gjerne av den typen du ville brukt til grilling. Om du heller vil ha øl, så blir pils for veikt. Prøv heller en India Pale Ale, eller kanskje en belgisk brun eller dubbel. Nøgne Ø Imperial Brown Ale vil sitte som et skudd til disse spareribsene.

Erik Hannemann

Asiatiske spareribs

Kaduk Muu Yang er deilige spareribs med sursøtt preg og et skikkelig chili-kick.

Til 4 porsjoner:

2 kg spareribs

Marinade

1 ts salt

2 ss sukker

2 ts chilipulver

5 ss soyasaus

Glasering

5 stk rød chili

2 fedd hvitløk

0,5 stk ingefær

olje

4 ss brunt sukker

2 dl eddik

0,5 dl mørk soyasaus

fish sauce

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!