Test av servelat

- Den sunneste servelaten smaker helt forferdelig

Slik gikk det da vi teste både sunnhet og smak.

HVERDAGSPÅLEGG: Servelatpølse i skiver er fast ingrediens i utallige norske matpakker. Vi har smaks- og sunnhetstestet 9 forskjellige typer.
HVERDAGSPÅLEGG: Servelatpølse i skiver er fast ingrediens i utallige norske matpakker. Vi har smaks- og sunnhetstestet 9 forskjellige typer. Foto: Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert
IKKE SALGSVARE: Pølsesmaker Tore Teigen er nådeløs i sin dom over noen av servelatpåleggene. De med dårligst smak burde ikke vært salgsvare, mener han.
IKKE SALGSVARE: Pølsesmaker Tore Teigen er nådeløs i sin dom over noen av servelatpåleggene. De med dårligst smak burde ikke vært salgsvare, mener han. Foto: FOTO: Tore Fjeld

Om testen:

Testen av servelatpålegg i skiver er en kombinasjonstest der innhold/sunnhet er vektet likt som smak. Innholdstesten er utført av klinisk ernæringsfysiolog Mari Mohn Paulsen fra Bjørknes Høyskole, mens pølsemakermester Tore Teigen har smakstestet de 9 ulike servelatproduktene.

I smakstesten er det lagt vekt på smak, konsistens og utseende. I sunnhetstesten er næringsinnholdet og ingrediensene vurdert ut fra helsemyndighetenes anbefalinger om sunnhet.

Prisen er også tatt med i vurderingen. Ikke alle produkter har deklarert innhold av salt og fettsyreprofil.

Produktene er kjøpt hos Rema 1000, Rimi, Meny og Coop Mega i uke 23, 2014.

Denne saken ble første gang publisert 21/08 2014, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også