Av og til finnes det rett og slett ikke tid til å kokkelere i timesvis selv om det er helg.

Her har vi funnet fram en tre-retter som er kjapp og enkel å lage.

Laks, pasta og bringebær

Til forrett foreslår vi at du lager laksecarpaccio. Det tar kun fem minutter, så lenge du ikke inviterer hele slekta vel og merke. Vinforslag er denne innertieren til spicy sjømat.

Laksecarpaccio er en gourmetrett som er overkommelig for de fleste å lage. Det er to viktige moment. Det ene er å bruke litt tid på å skjære så tynne skiver laks du klarer. Det andre er å smake den til. Er den passe syrlig? Er det nok bite fra chili, ingefær og hvitløk? Trenger den mer soya eller salt?

Hovedretten er spagetti (koker du pastaen rett?) og en pastasaus med chorizo. Denne sausen vil få kjøkkenet til å dufte som en italiensk trattoria så her er det på plass med en pastavin - kanskje denne italieneren?

Til dessert blir det is med bringebærcoulis. Kjøp en god vaniljeis og lag coulisen på kun to minutter. Enklere blir det knapt.

Lag mise-en-place

Når ingrediensene er i hus pleier jeg å starte med å lage en mise-en-place. Mange synes dette høres komplisert ut. Det er det stikk motsatte.

Det er alltid deilig å ha full kontroll når du står på kjøkkenet og skaper. Vask og kutt opp grønnsaker. Mål opp ingrediensene. Og legg alt klart i hver sin skål.

Bringebærcoulisen kan lages med en gang. Den vil klare seg fint i kjøleskapet til det er bruk for den.

Når gjestene kommer skjærer du laksen i tynne skiver og danderer slik det står i oppskriften. Sett gjerne på pastavannet nå så det får koke opp imens dere spiser forretten.

Så lager du pastasaus og koker spagetti. Gjestene klarer å vente de femten minuttene du trenger til dette.

Etter hovedretten lager du enkelt noen kuler is, og øser med bringebærcoulis.

Oppskriftene finner du under.

Les også:

Trikset som redder grillmaten

Marinaden som funker

Slik tenner du opp grillen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Laksecarpaccio

Denne retten lages på fem minutter.

Til 4 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk chili

2 stk vårløk

3 cm ingefær

1 fedd hvitløk

1 stk lime

soyasaus

olivenolje

maldonsalt

0,5 potte koriander

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox (illustrasjonsfoto)

Pastasaus med chorizo

Denne retten dufter Italia.

Til 4 porsjoner:

4 fedd hvitløk

8 stk ansjosfilet

1 stk chili, eventuelt 2 hvis du ønsker litt mer styrke

200 g chorizopølse

6 dl passata tomatsaus

1 kvast rosmarin

0,5 stk sitron

persille

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox (illustrasjonsfoto)

Bringebærcoulis

Dessertsausen som is, panna cotta og ostekake elsker.

Ingredienser:

200 g bringebær

100 g sukker (helst ekstra finkornet)

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!