I årets varme måneder hender det at jeg drar til sjøs for å prøve fiskelykken. I det minste en liten kveldstur med hyttebåten vår. Da er det som kjent gode sjanser for å få makrell på kroken.

Får du en annen fisk på kroken - søk i alle våre fiskeoppskrifter her.

Er du ikke typen som fisker er det liten grunn til å fortvile - makrell er blant den rimeligste fisken du kan kjøpe.

Når fangsten omsider er i hus fileteres den slik: Åpne buken og ta ut innmaten. Skjær ut filetene langs ryggbeinet, og fjern bein og urenheter.

Har jeg tilgang til en grill blir makrellen utsøkt ved å stappe buken med sitron, dill, salt og pepper før den legges i en fiskerist.

Er jeg innendørs panerer jeg makrellen i mel blandet med en raus porsjon salt og pepper. For å unngå at fisken krøller seg er det viktig at fisken ikke er kald når den legges i panna. Der lar jeg den steke i omkring tre minutter for å få skinnsiden sprø. Så kommer kokketrikset: Når jeg snur fisken legger jeg i en klatt smør. Når det smelter øser jeg over fisken. Til slutt presser jeg noen dråper sitron over.

I Norge i dag er faktisk tzatziki noe av det vanligste følge til makrell. Jeg synes det er godt å blande i noen biter eple i tzatzikien, og serverer med poteter til. Aller helst norske nypoteter når jeg får tak i det.

Er du i humør går det an å droppe potetene og servere makrellen og tzatzikien i pitabrød.

Hvis du vil kan du jo avslutte måltidet med noe annet som er ekstra godt fram til St Hans. Her er tips til rabarbra-desserten.

Les også:

Nå kommer nypotetene

Rabarbraen er her!

Slik blir risottoen perfekt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Panert makrell med epletzatziki

Sommermat! Server med potet, brød eller om du er leken i et pitabrød.

Til 4 porsjoner:

2 stk makrell på rundt halvkiloen

6 ss mel

olje til pensling

2 ss smør

godt med salt

pepper, svart

1 stk sitron

400 g matyoghurt

3 stk Granny Smith eple r

4 fedd fersk hvitløk, eller 1 fedd vanlig

2 stk agurk

olivenolje, extra virgin

maldonsalt

pepper, svart

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!