I Norge er det fortsatt taco som regjerer på fredagskveldene, til tross for at det finnes mange gode alternativer.

Vi har tidligere gitt tips til alternative meksikanske favoritter med oppskrifter på både quesadilla og burritos.

Denne gang beveger vi oss over grensen til USA for å lansere enda en kandidat til fredagsmiddagen. Fajitas ble nemlig funnet opp i den tidligere meksikanske delstaten Texas.

Her laget opprinnelig cowboyene fajitas av oksekjøtt som de kuttet i strimler, men i dag er det også vanlig å bruke kylling, scampi eller svin.

Kjøttet skal egentlig marineres før det stekes eller grilles, men jeg pleier å lage en krydderblanding som jeg steker kyllingen i. I stedet for å ha limesaften i en marinade tilsetter jeg dette mot slutten for å få friskhet i retten.

Både epleeddik og mild honning fungerer som gode smaksforsterkere. Sammen med rødløk og paprika hjelper disse til med å skape sødmen som skiller Tex-mexkjøkkenet fra det meksikanske.

Vil du ha enda et fredagsalternativ fra tex-mexkjøkkenet kan du også prøve denne chili con carnen.

Server med hjemmelaget tomatsalsa (her får du salsa-tipsene).

Les også:

Smaken av Mexico på rekordtid

Slik lager du burritos

Salsaskolen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Kyllingfajitas

Server kyllingfajitas med tomatsalsa, avokado og rømme eller yoghurt.

Til 4 porsjoner:

2 store eller 4 små kyllingbryst i strimler

2 stk rødløk i skiver

1 stk rød paprika i skiver

4 fedd hvitløk, finhakket

1 stk rød chili, finhakket

1 ts mild honning (kan sløyfes)

2 ts eple eddik (kan sløyfes)

en kvart boks hakkede tomater (kan sløyfes)

1 stk lime

koriander, fersk

tortilla

olje til pensling

salt

pepper

Krydderblanding

........

1 ts maldonsalt

2 stk nellikspiker

2 ts korianderfrø

2 ts spisskummenfrø

6 stk svarte pepperkorn

1 ts paprikapulver

2 ts chilipulver

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!